Η FIA βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Ερντογάν για την επιστροφή του GP της Τουρκίας

Γκραν πρι Τουρκίας 2021

i

©Red Bull

Η FIA βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Ερντογάν για την επιστροφή του GP της Τουρκίας

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:46 - 04.03.2024 / Ανανεώθηκε: 17:48 - 04.03.2024

Ο επικεφαλής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, συναντήθηκε την Κυριακή με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο θέρετρο της Μαρμαρίδας και οι δύο άνδρες συζήτησαν το ενδεχόμενο επιστροφής στη χώρα τόσο της Formula 1, όσο και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC).

Ο επικεφαλής της FIA Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ συζήτησε την Κυριακή (3/3) με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την πιθανή επιστροφή του γκραν πρι της Κωνσταντινούπολης.

Κατά τη διάρκεια συνομιλιών για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC), οι δυο τους συζήτησαν για την πλήρη επιστροφή του GP, το οποίο πρωτοεμφανίστηκε το 2005.

Ο αγώνας αφαιρέθηκε από το καλεντάρι της Formula 1 μετά τη σεζόν του 2011, αλλά επέστρεψε στην εποχή του COVID-19 το 2020 και το 2021, με τον Λιούις Χάμιλτον να κερδίζει τον έβδομο παγκόσμιο τίτλο του στην πρώτη χρονιά.

Παρά τις συνομιλίες μεταξύ Μπεν Σουλαγέμ και Ερντογάν, οποιαδήποτε απόφαση για το αν θα επιστρέψει στην πίστα του Istanbul Park θα ληφθεί από την ίδια τη Formula 1, ως κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων.

Αναφερόμενος στις συζητήσεις, ο Μπεν Σουλαγέμ τόνισε: «Με χαρά συνάντησα τον Πρόεδρο Ερντογάν. Οι συνομιλίες μας επικεντρώθηκαν σε μια σειρά θεμάτων. Συζητήσαμε το ενδεχόμενο επιστροφής της Φόρμουλα Ένα και του WRC στην Τουρκία. Η πίστα "Istanbul Park" είναι ένα σύγχρονο σιρκουί, το οποίο είναι δημοφιλές στους οδηγούς, ενώ η πόλη της Κωνσταντινούπολης είναι μια ακμάζουσα μητρόπολη που θα καλωσόριζε την επιστροφή της Formula 1 με ανοιχτές αγκάλες.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν αναγνωρίζει επίσης τη σημασία του οικονομικού και πολιτιστικού αντίκτυπου, τον οποίο ο παγκόσμιας κλάσης μηχανοκίνητος αθλητισμός -Formula 1 και WRC- φέρνει στη χώρα.

Η TOSFED, η λέσχη-μέλος μας στην Τουρκία, διαθέτει πλούσια εμπειρία στη διοργάνωση και διαχείριση μεγάλων γεγονότων μηχανοκίνητου αθλητισμού. Εάν ευθυγραμμιστούν τα αστέρια, θα μπορούσαμε να δούμε την επιστροφή και των δύο παγκοσμίου επιπέδου διοργανώσεων στην Τουρκία», κατέληξε

Tags: