Θα δούμε και δεύτερη βόμβα μεγατόνων στη Formula 1; - Οι φήμες για Φερστάπεν στη Mercedes

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull

Θα δούμε και δεύτερη βόμβα μεγατόνων στη Formula 1; - Οι φήμες για Φερστάπεν στη Mercedes

Στέλιος Βαρδάκης • 13:08 - 04.03.2024 / Ανανεώθηκε: 12:40 - 23.05.2024

Ο πατέρας του Μαξ Φερστάπεν, Γιος, φέρεται να είχε μία συνάντηση με τον επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βόλφ, και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο γιός του να φύγει από τη Red Bull το 2025 κιόλας και να υπάρξει άλλη μία μεγάλη μετακίνηση στη Formula 1 μέσα σε μικρό διάστημα μετά τη μεταγραφή του Χάμιλτον στη Ferrari.

Πριν μερικές εβδομάδες «έσκασε η βόμβα» της μετακίνησης του Λιούις Χάμιλτον στη Ferrari. Η συγκεκριμένη είδηση απασχόλησε τα Μέσα για μεγάλο χρονικό διάστημα και φαίνεται πως οι εκπλήξεις στην Formula 1 δεν σταματάνε.

Συγκεκριμένα τις τελευταίες μέρες υπάρχει μπαράζ δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία η Mercedes εξετάζει σοβαρά να αντικαταστήσει τον Χάμιλτον με τον Μαξ Φερστάπεν από το 2025 κιόλας. Οι φήμες έγιναν ακόμα μεγαλύτερες μετά τη συνάντηση που είχε ο Γιος Φερστάπεν με τον διευθυντή της γερμανικής ομάδας, Τότο Βολφ.

Ο ίδιος ο Ολλανδός πιλότος μπορεί να βρει τρόπο να σπάσει το συμβόλαιο που έχει με τη Red Bull εάν η υπόθεση με τον Κρίστιαν Χόρνερ δεν λυθεί και έτσι, ενεργοποιηθούν κάποιοι όροι στο συμβόλαιό του που του επιτρέψουν να το κάνει.

Από πλευράς Mercedes πάντως εξετάζουν τις περιπτώσεις Φερνάντο Αλόνσο, Κάρλος Σάινθ, Άλεξ Άλμπον, καθώς και του νεαρού Αντρέα Κίμι Αντονέλι, ο οποίος αγωνίζεται με την ομάδα της Prema στη Formula 2, για να αντικαταστήσει τον Βρετανό πιλότο.

Όσον αφορά τον Βολφ, ο ίδιος δήλωσε για τον Αντονέλι: «Η 17η και 18η θέση για μια πρωταθλήτρια της F2 δεν είναι τα σημεία στα οποία πρέπει να βρίσκεται. Νομίζω ότι μπορούμε να τον συγκρίνουμε (τον Αντονέλι) με τον ομόλογό του, αυτή είναι μία από τις συγκρίσεις, και πιστεύω ότι ο Όλιβερ Μπέρμαν (της Ακαδημίας της Ferrari) είναι κορυφαίος οδηγός.

Όμως, όπως έχω ξαναπεί, είμαι πάντα ένοχος για το ότι μιλάω πολύ. Θα δούμε πώς θα εξελιχθούν οι επόμενοι αγώνες. Δεν βιάζομαι να αποφασίσουμε για τους οδηγούς μας. Με έκανε ο Λιούις να βιάζομαι. Οπότε αυτή τη φορά θα κάνω ένα βήμα πίσω και θα κάνω εκτιμήσεις για την αγορά”.