Φερστάπεν: «Ήταν ακόμα καλύτερα από ό,τι περιμέναμε, ένιωθα ένα με το μονοθέσιο»

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull

Φερστάπεν: «Ήταν ακόμα καλύτερα από ό,τι περιμέναμε, ένιωθα ένα με το μονοθέσιο»

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:19 - 02.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:22 - 02.03.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν εξέφρασε την ικανοποίησή του για την νίκη στο GP του Μπαχρέιν, ενώ ανέφερε πως αισθάνθηκε απροσδόκητα καλά στο μονοθέσιο της Red Bull.

Με… σπασμένα τα «φρένα» και στο νέο πρωτάθλημα της Formula 1. Ο Μαξ Φερστάπεν «εξαφάνισε» τον ανταγωνισμό στο GP του Μπαχρέιν παίρνοντας με άνεση την πρώτη νίκη της σεζόν.

Χωρίς να απειληθεί από κανέναν, ο οδηγός της Red Bull έκανε εξαιρετικό αγώνα και κυριάρχησε από την πολ ποζίσιον έως το τέλος, δείχνοντας πως και φέτος θα είναι το φαβορί για τον τίτλο.

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, ο Φερστάπεν δήλωσε: «Η εκκίνηση μου ήταν καλή, όμως εδώ η πρώτη στροφή είναι πολύ κλειστή και πρέπει να υπερασπιστείς την εσωτερική για να είσαι ασφαλής. Από εκεί και πέρα εστίασα στον αγώνα μου», ανέφερε αρχικά ο Ολλανδός.

Για το ότι το πρωτάθλημα συνεχίζεται χωρίς διακοπή, είπε: «Η σεζόν είναι μεγάλη, θα ξεκουραστώ 1-2 ημέρες και μετά έχουμε πάλι αγώνα».

Στη συνέχεια ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής χαρακτήρισε απίστευτο το ότι έφθασε τις 55 νίκες στη Formula 1: «Τα πράγματα κύλησαν σήμερα καλύτερα από ό,τι περιμέναμε. Το μονοθέσιο ήταν ευχάριστο στην οδήγηση, ανεξάρτητα από τη γόμα ελαστικών.

Είχαμε πολύ καλό ρυθμό και ήταν σούπερ απολαυστικό να το οδηγείς. Μείναμε μακριά από τα προβλήματα και κάναμε μία εξαιρετική αρχή στη χρονιά. Δεν θα μπορούσαν τα πράγματα να πάνε καλύτερα για εμάς. Ένιωθα πολύ καλά στο μονοθέσιο. Είναι πάντα ιδιαίτερο να έχεις τέτοιες μέρες όπου όλα πηγαίνουν τέλεια, γιατί είναι κάτι που δεν συμβαίνει συχνά», κατέληξε.