Σα να μη πέρασε μια μέρα, ο Φερστάπεν πήρε την νίκη στο GP του Μπαχρέιν

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull

Σα να μη πέρασε μια μέρα, ο Φερστάπεν πήρε την νίκη στο GP του Μπαχρέιν

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:43 - 02.03.2024 / Ανανεώθηκε: 19:43 - 02.03.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν έκανε περίπατο στο εναρκτήριο φετινό GP στο Μπαχρέιν, 1-2 για την διαστημική Red Bull με τον Σέρχιο Πέρες.

Ο Μαξ Φερστάπεν χωρίς να απειληθεί ποτέ και από κανέναν, κυριάρχησε από την έναρξη του εναρκτήριου αγώνα του 2024 στη Formula 1 στο Μπαχρέιν μέχρι και το πέσιμο της καρό σημαίας, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά ότι είναι και φέτος το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο όμοσταβλος του Ολλανδού στη Red Bull, Σέρχιο Πέρες, ενώ το τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Κάρλος Σάινθ με τη Scuderia Ferrari.

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, ο Μαξ Φερστάπεν ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο από τον Σαρλ Λεκλέρ και έτσι άνοιξε τη διαφορά του πάνω από το ένα δευτερόλεπτο.

Από τη πλευρά του ο πιλότος της Scuderia Ferrari όχι μόνο δεν μπορούσε να ξεφύγει από τον Τζορτζ Ράσελ, αλλά είδε τον Βρετανό να τον προσπερνά και τον ρίχνει στην 3η θέση της κατάταξης.

Στις πίσω θέσεις ο Λάντο Νόρις με τη McLaren κατάφερε να προσπεράσει τον Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin για να σκαρφαλώσει στην 6η θέση, ενώ λίγο μετά η έτερη McLaren του Όσκαρ Πιάστρι πέρασε τον Ισπανό.

Ωστόσο το κακό για τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή συνεχίστηκε, καθώς ο Λιούις Χάμιλτον τον έριξε στην 9η θέση.

Ούτε ο αγώνας του Λεκλέρ εξελισσόταν καλά. Συγκεκριμένα ο Μονεγάσκος πιλότος προσπάθησε να επιτεθεί στον Ράσελ για να πάρει τη θέση του πίσω, όμως ο έκανε ένα λάθος, με αποτέλεσμα ο Σέρχιο Πέρες να τον προσπεράσει και τον ρίξει στη 4η θέση. Λίγο αγνότερα ο Λεκλέρ έχασε και άλλη θέση από τον ομόσταβλό του, Κάρλος Σάινθ.

Στο μεταξύ ο Φερστάπεν άνοιγε την διαφορά του από τους υπόλοιπους οδηγούς και κυριαρχούσε απόλυτα στο γκραν πρι. Έτσι όταν ήρθε η ώρα για πρώτο pit stop, ο Ολλανδός ήταν ο τελευταίος που μπήκε.

Παρά το γεγονός ότι ο Πέρες επέστρεψε στην πίστα πίσω από τον Ράσελ, ο Μεξικανός κατάφερε να τον περάσει για να ανέβει στη 2η θέση, ενώ πιο πίσω ο Λεκλέρ που είχε κάνει το pit νωρίτερα από τον Σάινθ βρέθηκε μπροστά του. Όμως ο Ισπανός δεν ήταν διατεθειμένος να το αφήσει. Έτσι με μία ωραία κίνηση τον προσπέρασε ξανά.

Ο Σάινθ ήταν ο ταχύτερος οδηγός εκείνη τη στιγμή και έτσι κατάφερε να περάσει τον Ράσελ από την εσωτερική για να βρεθεί στη 3η θέση. Ο Ισπανός άρχιζε να σιγά-σιγά να πλησιάζει τον Πέρες.

Ο Φερστάπεν όταν μπήκε στην πίστα μετά από το pit stop άρχισε να κάνει τον έναν γρήγορο γύρο πίσω από τον άλλο και άνοιγε ολοένα και περισσότερο τη διαφορά από τον δεύτερο Πέρες.

Ο κερδισμένος από τα pit stop ήταν ο Χάμιλτον, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει μία θέση και να βρεθεί μπροστά από τον Πιάστρι, στην 7η θέση. Ο Αλόνσο με τα φρέσκα ελαστικά πέρασε αμέσως τον Ζου για να πάρει τη 10η θέση.

Την ίδια ώρα, ο Ράσελ δεχόταν πίεση από τον Λεκλέρ, ο οποίος έδειχνε να έχει ξεπεράσει τα προβλήματα των πρώτων γύρων. Έτσι ο Μονεγάσκος κατάφερε να τον προσπεράσει και να πάρει την 4η θέση.

Ο Αλόνσο συνέχισε τις προσπεράσεις και μετά τον Κινέζο της Kick Sauber, προσπέρασε τον ομόσταβλό του, Λανς Στρολ για να ανεβεί στην 9η θέση.

Κάπως έτσι ο Μαξ Φερστάπεν έφτασε σε μία άνετη νίκη, στην πρώτη του για το 2024 και 55η στη καριέρα του. Ο Σέρχιο Πέρες ολοκλήρωσε ονειρικά το βράδυ της Red Bull και τερμάτισε στη 2η θέση της τελικής κατάταξης, ενώ το τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Κάρλος Σάινθ με τη Ferrari.

Ακολούθησαν οι Σαρλ Λεκλέρ (Scuderia Ferrari), Τζορτζ Ράσελ (Mercedes), Λάντο Νόρις (McLaren), Λιούις Χάμιλτον (Mercedes), Όσκαρ Πιάστρι (McLaren), Φερνάντο Αλόνσο (Aston Martin) και Λανς Στρολ (Aston Martin).

Η δράση στον «μαγικό κόσμο» της Formula 1 συνεχίζεται με τον δεύτερο αγώνα το αμέσως επόμενο τριήμερο με το GP Σαουδικής Αραβίας (7-9 Μαρτίου). Ο αγώνας στην πίστα της Τζέντα θα διεξαχθεί και αυτός το Σάββατο λόγω του ραμαζανιού.

Tags: