Διέρρευσαν στοιχεία από την υπόθεση Χόρνερ - Συνάντηση F1 και FIA για το θέμα

Κρίστιαν Χόρνερ

i

©Red Bull

Διέρρευσαν στοιχεία από την υπόθεση Χόρνερ - Συνάντηση F1 και FIA για το θέμα

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:49 - 01.03.2024 / Ανανεώθηκε: 21:55 - 01.03.2024

Νέα στοιχεία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση του επικεφαλής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, λίγες ώρες μετά την απαλλαγή του από τις κατηγορίες.

Η έναρξη της σεζόν της F1 στο Μπαχρέιν έχει επισκιαστεί από τις συνεχιζόμενες εξελίξεις σχετικά με τους ισχυρισμούς που έγιναν εναντίον του Κρίστιαν Χόρνερ για απρεπή συμπεριφορά από μια υπάλληλο της Red Bull.

Μετά από έρευνα οκτώ εβδομάδων, μια έκθεση που συντάχθηκε από έναν δικηγόρο για λογαριασμό της Red Bull απέρριψε τους ισχυρισμούς που έγιναν εναντίον του επικεφαλής της ομάδας το βράδυ της Τετάρτης (28/2).

Ωστόσο, τα πράγματα πήραν τροπή μόλις 24 ώρες αργότερα, όταν ανώνυμα email που στάλθηκαν σε ανώτερα στελέχη της F1 - συμπεριλαμβανομένων των επικεφαλής ομάδων και των μέσων ενημέρωσης - αποκάλυψαν υποτιθέμενα στοιχεία που ήταν μέρος της έρευνας του Χόρνερ.

Δεν υπήρξε καμία ένδειξη από τη Red Bull σχετικά με την αληθοφάνεια του φακέλου που εστάλη και δεν είναι αδύνατο ορισμένα από τα αρχεία να έχουν κατασκευαστεί ως μέρος μιας προσπάθειας δυσφήμισης του Χόρνερ. Καθώς η κατάσταση γύρω από τις καταγγελίες παραμένει εμπιστευτική, ούτε η ομάδα ούτε ο ίδιος ο Χόρνερ μπόρεσαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με οποιαδήποτε πτυχή των αποδεικτικών στοιχείων.

Όμως, ενώ η κατάσταση του Χόρνερ ήταν μέχρι στιγμής ένα εσωτερικό ζήτημα για τη Red Bull, ο τρόπος με τον οποίο η διαμάχη έχει τραβήξει την προσοχή από τη δράση της πίστας έχει προκαλέσει ορισμένα ερωτήματα σχετικά με το εάν η FIA και η FOM χρειάζεται να παρέμβουν.

©Red Bull

Ενώ η FOM δεν έχει άμεση ρυθμιστική εξουσία για τους ανταγωνιστές, τα συμφέροντά της είναι να διασφαλίσει ότι η εικόνα του αθλήματος δεν θα αμαυρωθεί από τα γεγονότα που γίνονται πρωτοσέλιδα σε όλο τον κόσμο. Η FIA έχει επίσης συμφέρον να διασφαλίσει ότι το θέμα δεν θα φέρει σε δυσφήμιση τη F1.

Τόσο η FOM όσο και η FIA συμπεριλήφθηκαν ως αποδέκτες των ανώνυμων email και είναι κατανοητό ότι το διοικητικό όργανο των αγώνων αυτοκινήτου αξιολογεί τα επόμενα βήματά του υπό το φως του τι συνέβη.

Κατά συνέπεια, στο πλαίσιο του GP του Μπαχρέιν ο πρόεδρος της FIA Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ θα συναντηθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της F1 Στέφανο Ντομενικάλι, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα Χόρνερ, καθώς και τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για να αντιμετωπιστεί.

Λίγη ώρα μετά την υποτιθέμενη διαρροή στοιχείων, ο Κρίστιαν Χόρνερ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Δεν θα σχολιάσω τις ανώνυμες εικασίες, αλλά για να επαναλάβω αυτό που έχω ξαναπεί, αρνούμαι όλους τους ισχυρισμούς. Σέβομαι την ακεραιότητα της ανεξάρτητης έρευνας και συνεργάστηκα πλήρως σε κάθε της βήμα. Ήταν μια ενδελεχής και δίκαιη έρευνα που διεξήχθη από έναν ανεξάρτητο ειδικό δικηγόρο και απέρριψε την καταγγελία που έγινε. Παραμένω απόλυτα συγκεντρωμένος στη νέα αγωνιστική σεζόν».