Ο Φερστάπεν κατέκτησε την πρώτη πολ ποζίσιον της χρονιάς στο Μπαχρέιν

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull

Ο Φερστάπεν κατέκτησε την πρώτη πολ ποζίσιον της χρονιάς στο Μπαχρέιν

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:17 - 01.03.2024 / Ανανεώθηκε: 20:49 - 01.03.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν ξεκίνησε από εκεί που είχε τελειώσει πέρσι, καθώς κατέκτησε την πολ ποζίσιον στο Μπαχρέιν.

Η αναμονή τριών μηνών έφτασε στο τέλος της και τα 20 νέα μονοθέσια της Formula 1 βρέθηκαν στην πίστα του Σακχίρ για τις πρώτες κατατακτήριες δοκιμές της σεζόν.

Η διαδικασία είχε νικητή ένα γνώριμο πρόσωπο της περασμένης σεζόν, τον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull. Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κατέκτησε την πρώτη του πολ ποζίσιον στο πρώτο GP της σεζόν, σημειώνοντας το 1:29.179.

Στη 2η θέση της τελικής κατάταξης βρέθηκε ο Σαρλ Λεκλέρ με τη Scuderia Ferrari, ενώ την τριάδα έκλεισε ο Τζορτζ Ράσελ με τη Mercedes.

Το πρώτο σκέλος των κατατακτήριων είδε στο ξεκίνημά του τις δύο Ferrari να ανεβαίνουν στην κορυφή των χρόνων, μπροστά από τις δύο Alpine. Ωστόσο στη συνέχεια ο χρόνος του Πιερ Γκασλί διαγράφηκε λόγω παραβίασης των ορίων της πίστας.

Όσο πέρναγαν τα λεπτά και οι υπόλοιποι οδηγοί έκαναν την εμφάνισή τους στην πίστα, βάζοντας άπαντες τη μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli. Όπως είναι φυσικό οι πρώτες θέσεις άλλαζαν συνεχώς χέρια, μέχρι να ανεβεί ο Κάρλος Σάινθ.

Στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας επικράτησε χάος στην πίστα, καθώς όλοι οι οδηγοί προσπάθησαν να βελτιώσουν τον χρόνο τους, προκειμένου να μπουν στο Q2.

Τελικά οι οδηγοί που δεν τα κατάφεραν ήταν οι Βάλτερι Μπότας (Kick Sauber), Γκουάνγιου Ζου (Kick Sauber), Λόγκαν Σάρτζεντ (Williams), Εστεμπάν Οκόν (Alpine) και Πιέρ Γκασλί (Alpine).

Στο ξεκίνημα του δεύτερου σκέλους όλοι συνειδητοποίησαν πως παίζει σημαντικό ρόλο το χρονικό σημείο που θα βγουν στην πίστα. Έτσι μετά από μεγάλο διάστημα οι οδηγοί αποφάσισαν να βγουν από τα γκαράζ.

Ο Μαξ Φερστάπεν ανέβηκε στη πρώτη θέση της κατάταξης, ο οποίος ήταν ταχύτερος για μισό δευτερόλεπτο από τον ομόσταβλό του στη Red Bull Σέρχιο Πέρες.

Όταν οι οδηγοί έκαναν την δεύτερη χρονομετρημένη προσπάθειά τους ο Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari ανέβηκε στην κορυφή των χρόνων, με τον Κάρλος Σάινθ να βρίσκεται στην 3η θέση.

Όσον αφορά τους πέντε οδηγούς που αποκλείστηκαν οι διαφορές ήταν πολύ οριακές. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Γιούκι Τσουνόντα (RB), Λανς Στρολ (Aston Martin), Άλεξ Άλμπον (Williams), Ντάνιελ Ρικιάρντο (RB) και Κέβιν Μάγκνουσεν (Haas).

Στο τρίτο σκέλος ο Φερστάπςεν έδειξε από την αρχή τις ορέξεις του. Ο Ολλανδός πιλότος ήταν για 59 χιλιοστά ταχύτερος από τον Λεκλέρ, με τους Ράσελ και Σάινθ να ακολουθούν.

Ο Φερστάπεν στην δεύτερη προσπάθειά του βελτίωσε αρκετά τον χρόνο του και έτσι κατέκτησε την πρώτη πολ ποζίσιον της χρονιάς. Ο Λεκλέρ δεν κατάφερε να απειλήσει τον τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή και έμεινε στη 2η θέση, ενώ στη 3η θέση κατετάγη ο Ράσελ.

Ακολούθησαν οι Κάρλος Σάινθ (Ferrari), Σέρχιο Πέρες (Red Bull), Φερνάντο Αλονσο (Aston Martin), Λάντο Νόρις (McLaren), Όσκαρ Πιάστρι (McLaren), Λιούις Χάμιλτον (Mercedes) και Νίκο Χούλκενμπεργκ (Haas).

Ο αγώνας του Σαββάτου (2/3) είναι προγραμματισμένος για να ξεκινήσει στις 17:00 ώρα Ελλάδας.

Tags: