Από τη Mercedes βλέπουν τον Αλόνσο ως σοβαρή «απειλή»

Τζέιμς Άλισον

i

©Mercedes

Από τη Mercedes βλέπουν τον Αλόνσο ως σοβαρή «απειλή»

Άγγελος Φραγκισκάτος 14:47 - 29.02.2024 / Ανανεώθηκε: 14:58 - 29.02.2024

Ο Τζέιμς Άλισον, τεχνικός διευθυντής της Mercedes, αναγνωρίζει την αξία του Φερνάντο Αλόνσο.

Ο Τζέιμς Άλισον και ο Φερνάντο Αλόνσο συναντήθηκαν στη Ferrari το 2013 και το 2014 και ο σημερινός τεχνικός διευθυντής της Mercedes γνωρίζει την αξία του Ισπανού πίσω από το τιμόνι.

Ο Βρετανός παρακολούθησε στενά την εξέλιξη του Αλόνσο την τελευταία ημέρα των χειμερινών δοκιμών και γνωρίζει τι μπορεί να προσφέρει η Aston Martin στα χέρια του Ισπανού.

©Scuderia Ferrari

Ο Άλισον συμφωνεί με τις υπόλοιπες ομάδες στο να χρήσουν τους Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρες ως τα μεγάλα φαβορί για τον πρώτο αγώνα και αυτό παρά το γεγονός ότι την τρίτη μέρα δοκιμών αποφάσισαν να κρύψουν κάποιες από τις πραγματικές τους δυνατότητες.

«Η Red Bull είναι μπροστά, αν κοιτάξετε τον ρυθμό της είναι πολύ άγριος», τόνισε στο Sky Sports ο Βρετανός μηχανικός, αναμορφωτής των καλύτερων αυτοκινήτων της Mercedes, με τα οποία ο Λιούις Χάμιλτον και ο Νίκο Ρόσμπεργκ κέρδισαν έως και επτά παγκόσμια πρωταθλήματα στη σειρά.

Στη συνέχεια ο Άλισον μιλάει για αυτούς που βρίσκονται στη δεύτερη σειρά του grid, όπου η γενική άποψη είναι ότι η Ferrari αναδεικνύεται από μια μικρή διαφορά ταχύτερη. Ο Πέδρο Ντε Λα Ρόσα έχει επίσης προειδοποιήσει για τον αγωνιστικό ρυθμό του Χάμιλτον και ο Άλισον το επιβεβαιώνει.

«Η Ferrari φαίνεται καλή, εμείς δείχνουμε καλά...», ανέφερε αρχικά για να τοποθετήσει στη συνέχεια τον τρίτο υποψήφιο του για να πλησιάσει τη Red Bull σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν. «Ο Φερνάντο είχε έναν αρκετά καλό ρυθμό αγώνα. Αυτή θα ήταν η υπόθεσή μου για τους τρεις διεκδικητές», προβλέπει, σε αντίθεση με ορισμένες προβλέψεις που τοποθετούν την Aston Martin ως την πέμπτη ομάδα σε ρυθμό και την έκτη στις κατατακτήριες.

«Ακριβώς, με περισσότερη τάξη, βλέπουμε τους εαυτούς μας λίγο καλύτερους σε αγωνιστικό ρυθμό, αλλά είμαστε πίσω από τη Ferrari κατά έναν γύρο. Το να είμαστε μπροστά θα εξαρτηθεί από το ποιος θα έχει καλύτερη εβδομάδα», λέει ο τεχνικός της γερμανικής ομάδας, αναφερόμενος στο τελευταίο «fine tunning» που πραγματοποιήθηκε για να βρεθούν οι καλύτερες συγκεκριμένες ρυθμίσεις για το GP του Μπαχρέιν.

Η McLaren, η οποία παρουσίασε ορισμένες δυσκολίες τη 2η και την 3η ημέρα των δοκιμών, δεν περιλαμβάνεται στην πρώτη ομάδα υποψηφίων αυτή τη στιγμή, αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί ούτε, καθώς συνήθως κρατούν πολύ πίσω στις δοκιμές και στα ελεύθερα κάθε Σαββατοκύριακο.