Ο Χόρνερ απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες, συνεχίζει κανονικά στη Red Bull

Κρίστιαν Χόρνερ

i

©Red Bull Content Pool

Ο Χόρνερ απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες, συνεχίζει κανονικά στη Red Bull

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:23 - 28.02.2024 / Ανανεώθηκε: 18:26 - 28.02.2024

Η Red Bull ανακοίνωσε ότι έπειτα από την ολοκλήρωση της εσωτερικής έρευνας της, ο Κρίστιαν Χόρνερ παραμένει ως επικεφαλής της ομάδας.

Η μητρική εταιρεία της Red Bull απάλλαξε τον επικεφαλής της ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ μετά την εσωτερική έρευνα για καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ανακοινώθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου ότι ο Βρετανός, ο οποίος ήταν επικεφαλής της Red Bull από τότε που εντάχθηκε στην Formula 1 το 2005, τέθηκε υπό έρευνα μετά από καταγγελία μιας γυναίκας μέλους του προσωπικού.

Ο Χόρνερ αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες εναντίον του και υποβλήθηκε σε μακρά συνέντευξη από έναν εξωτερικό ειδικό δικηγόρο, ο οποίος υπέβαλε αναφορά στη Red Bull GmbH.

Την έκθεση της έρευνας διάβασε η διοίκηση της αυστριακής εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του Όλιβερ Μίντσλαφ, ο επικεφαλής του αθλητικού τμήματος, ο Μαρκ Μάτεσιτζ, ο γιος του αείμνηστου ιδρυτή Ντίτριχ Μάτεσιτζ και ο Σαλέρμ Γιουβίντια, ο Ταϊλανδός επικεφαλής της Red Bull. Η Γιουβίντια κατέχει το 51% των μετοχών της Red Bull με τη Μάτεσιτζ το υπόλοιπο 49%.

Πίεση είχε ασκηθεί στη Red Bull από τη FIA, τη F1, τους συναδέλφους του Χόρνερ και ακόμη και τον εισερχόμενο συνεργάτη κινητήρα Ford για γρήγορη επίλυση της υπόθεσης.

Στη Red Bull εξέτασαν αυτά τα στοιχεία και αποφάνθηκαν ότι δεν είναι αρκετά για να κατηγορηθεί ο Χόρνερ. Έτσι εξέδωσαν μια ανακοίνωση.

«Η ανεξάρτητη έρευνα για τους ισχυρισμούς που έγιναν εναντίον του κ. Χόρνερ έχει ολοκληρωθεί και η Red Bull μπορεί να επιβεβαιώσει ότι το παράπονο έχει απορριφθεί. Ο καταγγέλλων έχει δικαίωμα προσφυγής.

Η Red Bull είναι πεπεισμένη ότι η έρευνα ήταν δίκαιη, αυστηρή και αμερόληπτη. Το αποτέλεσμα της έρευνας είναι εμπιστευτικό και περιέχει τις προσωπικές πληροφορίες των δύο πλευρών και των τρίτων που βοήθησαν στην έρευνα και ως εκ τούτου δεν θα σχολιάσουμε περαιτέρω από σεβασμό προς όλους τους ενδιαφερόμενους. Η Red Bull θα συνεχίσει να πληροί τα υψηλότερα στάνταρ στο χώρο εργασίας».

Κάπως έτσι ο Χόρνερ θα δώσει το «παρών» στον εναρκτήριο αγώνα της Formula 1 2024 στο Μπαχρέιν, που είναι προγραμματισμένος για το τριήμερο 29-2 Μαρτίου.