Ο Σάινθ παραδέχθηκε τις συζητήσεις με Red Bull και Mercedes εν όψει του 2025

Κάρλος Σάινθ

i

©Scuderia Ferrari

Ο Σάινθ παραδέχθηκε τις συζητήσεις με Red Bull και Mercedes εν όψει του 2025

Άγγελος Φραγκισκάτος 22:56 - 27.02.2024 / Ανανεώθηκε: 22:57 - 27.02.2024

Ο Κάρλος Σάινθ σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική «Marca» παραδέχθηκε ότι δύο από τα πιθανά σενάρια για το μέλλον του περιλαμβάνουν τις Red Bull και Mercedes.

Ο Κάρλος Σάινθ θα αποχωρήσει από τη Ferrari στο τέλος της τρέχουσας σεζόν για να αντικατασταθεί από τον Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος θα αφήσει τη Mercedes για τη Scuderia.

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική «Marca», ο Ισπανός πιλότος παραδέχθηκε ότι δύο από τα πιθανά σενάρια για το μέλλον του περιλαμβάνουν και τις πρωταθλήτριες της Formula 1 της τελευταίας 15ετίας.

«Νομίζω ότι οι Ferrari, Mercedes και Red Bull είναι οι τρεις ομάδες που αναμφίβολα γνωρίζουμε ότι θα πρωταγωνιστούν του χρόνου, ή οτιδήποτε κι αν γίνει το 2026», ανέφερε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Όμως εξακολουθώ να κοιτάζω και έξω από τις ομάδες αυτές, διότι γνωρίζω πώς αλλάζει η Formula 1. Ειλικρινά, δεν έχω ιδέα πότε θα λυθεί το θέμα αυτό, διότι αυτή τη στιγμή το μόνο που κάνουμε είναι να μιλάμε με όλους και να ανακαλύπτουμε ποιες θέσεις υπάρχουν σε κάθε ομάδα και ποιο project ταιριάζει στις ανάγκες και στους σκοπούς μου».

Για το αν τα νέα της αντικατάστασής του από τον Χάμιλτον το 2025 τον έκαναν να αισθάνεται πιο απελευθερωμένος για την επερχόμενη σεζόν του με τη Ferrari: «Πρώτα από όλα θέλω να λύσω το θέμα του μέλλοντος για να είναι ξεκάθαρο πού θα πάω, δηλαδή τι έρχεται μετά. Προφανώς δεν πρόκειται (στη Ferrari) να βασιστούν τόσο σε μένα να εξελίξω το αυτοκίνητο, οπότε αυτό μου επιτρέπει να αφοσιωθώ αποκλειστικά στη μεγιστοποίηση της δικής μου απόδοσης».

Για το αν προτιμά αμέσως ένα ταχύ μονοθέσιο για το 2025 ή ένα υποσχόμενο πρόγραμμα για το μέλλον, ο Σάινθ δήλωσε: «Και τα δύο. Σε μια ιδανική περίσταση θέλω να είμαι σε καλή θέση και για την επόμενη χρονιά και για το μέλλον. Αλλά κατά βάση πιστεύω πως με την επερχόμενη αλλαγή των κανονισμών [το 2026] πρέπει κανείς να σκεφτεί το μέλλον περισσότερο από ποτέ».

Η νέα χρονιά της Formula 1 ξεκινά το τριήμερο 29 Φεβρουαρίου με 2 Μαρτίου με το γκραν πρι του Μπαχρέιν.