Ποιος είναι ο λόγος που τρεις αγώνες στο φετινό καλεντάρι της F1 θα διεξαχθούν Σάββατο

Γκραν πρι Λας Βέγκας 2023

i

©Red Bull

Ποιος είναι ο λόγος που τρεις αγώνες στο φετινό καλεντάρι της F1 θα διεξαχθούν Σάββατο

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:32 - 27.02.2024 / Ανανεώθηκε: 20:48 - 27.02.2024

Το καλεντάρι της Formula 1 για το 2024 περιλαμβάνει τρεις αγώνες το Σάββατο: το γκραν πρι του Μπαχρέιν, της Σαουδικής Αραβίας και του Λας Βέγκας Ποιος είναι ο λόγος.

Η Formula 1 φαίνεται έτοιμη να «σπάσει» την παράδοσή της για τρεις αγώνες το 2024.

Συγκεκριμένα τρεις αγώνες του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος θα γίνουν Σάββατο. Αυτοί είναι ο εναρκτήριος αγώνας στο Μπαχρέιν, της Σαουδικής Αραβίας και του Λας Βέγκας.

Στις δύο πρώτες περιπτώσεις, το Μπαχρέιν και τη Σαουδική Αραβία, έχει να κάνει με την έναρξη του Ραμαζανιού.

Το Ραμαζάνι ξεκινά με τη δύση του ηλίου το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, την ημέρα του αγώνα στη πίστα της Τζέντα. Αυτό απαιτεί επίσης τη μεταφορά του αγώνα στο Μπαχρέιν, μια εβδομάδα νωρίτερα, στο Σάββατο.

Αυτό είναι έμμεση συνέπεια της έναρξης του Ραμαζανιού, γιατί αν ο εναρκτήριος αγώνας γινόταν την Κυριακή, το τριήμερο της F1 θα είχε μια μέρα λιγότερη για να ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία.

Ενώ και τα δύο ακούγονται «κοντά» στην πραγματικότητα, θα πρέπει να κάνουν ένα μακρύ οδικό ταξίδι σχεδόν 15 ωρών. Οπότε μια μέρα ταξιδιού λιγότερο και ο χρόνος προετοιμασίας σίγουρα δεν είναι επιθυμητός.

Λας Βέγκας GP

Αργότερα μέσα στο έτος, το γκραν πρι του Λας Βέγκας θα διεξαχθεί επίσης το Σάββατο. Αυτό έχει διαφορετικό λόγο, δηλαδή το αμερικανικό αλλά και το ευρωπαϊκό κοινό.

Η Ρενέ Βιλμ, Διευθύνων Σύμβουλος του GP του Λας Βέγκας εξηγεί: «Βρήκαμε μια λύση ώστε οι Ευρωπαίοι οπαδοί να μπορούν να παρακολουθήσουν τον αγώνα με ένα φλιτζάνι καφέ στις έξι ή επτά το πρωί, όπως ακριβώς συμβαίνει στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των ευρωπαϊκών αγώνων».

Για τους Αμερικανούς λοιπόν, το GP του Λας Βέγκας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (23/2) στις 22:00 το βράδυ, ενώ για την Ελλάδα θα είναι το απόγευμα της Κυριακής (24/2, 18:30).

Tags: