Ο Αλόνσο πριν καν αρχίσει η σεζόν έχρισε πρωταθλητή τον Φερστάπεν

Φερνάντο Αλόνσο

i

©Aston Martin

Ο Αλόνσο πριν καν αρχίσει η σεζόν έχρισε πρωταθλητή τον Φερστάπεν

Άγγελος Φραγκισκάτος 22:44 - 24.02.2024 / Ανανεώθηκε: 22:49 - 24.02.2024

Ο Φερνάντο Αλόνσο εκτιμά ότι η Red Bull έδειξε αρκετά σε αυτό το τριήμερο των δοκιμών εξέλιξης των μονοθεσίων στο Μπαχρέιν για να διατηρήσει την κυριαρχία της στο σπορ και φέτος. Επίσης ο Ισπανός έχρισε από τώρα τον Μαξ Φερστάπεν πρωταθλητή για το 2024.

Ο Φερνάντο Αλόνσο πιστεύει ότι η νέα AMR24 σηματοδοτεί μια βελτίωση σε σχέση με το περσινό μονοθέσιο, αλλά είναι απρόθυμος να πει ότι η Aston Martin θα επαναλάβει το ονειρικό της ξεκίνημα από το 2023 - λόγω της χειμερινής προόδου που σημειώθηκε από τις αντίπαλες ομάδες.

Ωστόσο, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πιστεύει ότι η Red Bull θα είναι ένα ακόμη βήμα μπροστά, δεδομένων των «εκπληκτικά» εκτεταμένων αλλαγών που έγιναν για τη RB20.

Ως εκ τούτου, ο Αλόνσο πιστεύει ότι ο Μαξ Φερστάπεν είναι ήδη το φαβορί για τον τίτλο οδηγών του 2024, με τον Ισπανό φαινομενικά να απορρίπτει τις πιθανότητες του ομόσταβλού του, Σέρχιο Πέρες.

«Δεν έχω μια κρυστάλλινη σφαίρα για να βλέπω τι κάνουν οι άλλοι» είπε ο Αλόνσο σε ερώτηση για τον ανταγωνισμό του 2024. Αλλά συνέχισε: «Νομίζω ότι ο Μαξ είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής και η Red Bull κυριαρχεί στο σπορ. Επίσης, το σχέδιο (του μονοθεσίου) που παρουσίασαν φέτος είναι επίσης μία έκπληξη.

Προς το παρόν, πρέπει απλά να τους παρατηρήσουμε και να δούμε πώς αποδίδουν. Νομίζω πως 19 οδηγοί στο πάντοκ αυτή τη στιγμή θα σκέφτονται ότι δεν θα κερδίσουν το πρωτάθλημα. Κάτι τέτοιο συμβαίνει 99% του χρόνου που περνάς στη Formula 1. Πρόκειται για ένα βάναυσο σπορ».

Σε ερώτηση αν η νέα AMR24 είναι ικανή να κερδίζει φέτος, ο Αλόνσο είπε: «Νομίζω ότι είναι δύσκολο να το κρίνουμε αυτή τη στιγμή. Θα έλεγα, έχοντας πια δει τον Μαξ και το φετινό αυτοκίνητο της Red Bull, πως είναι μικρότερες οι πιθανότητες όλων να κερδίσουν έναν αγώνα φέτος. Αλλά έτσι είναι τα πράγματα».

Για τη δική του απόδοση, κατέληξε με τον ίδιο πεσιμιστικό τρόπο: «Ήμουν τρομερά γυμνασμένος, χαρούμενος και γεμάτος κίνητρο και το 2015 και τελικά σκόραρα 11 βαθμούς. Οπότε, αυτό το σπορ δεν έχει να κάνει πάντα με ό,τι αισθάνεσαι ή ό,τι κάνεις».