Ο Στάινερ επιστρέφει στα paddock της F1 - Ποια θα είναι η νέα του θέση

Γκίντερ Στάινερ

i

©Haas F1 media

Ο Στάινερ επιστρέφει στα paddock της F1 - Ποια θα είναι η νέα του θέση

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:53 - 24.02.2024 / Ανανεώθηκε: 18:54 - 24.02.2024

Ο πρώην επικεφαλής της Haas, Γκίντερ Στάινερ, θα επιστρέψει στα paddock της Formula 1 στο Μπαχρέιν την επόμενη εβδομάδα σε ρόλο ειδικού σχολιαστή/αναλυτή στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL.

Ο Γκίντερ Στάινερ επιστρέφει στα paddock της Formula 1.

Ο 58χρονος αποχώρησε από τη θέση του ως επικεφαλής της Haas στο τέλος μιας δύσκολης σεζόν του 2023, αφού η αμερικανική ομάδα επέλεξε να μην επεκτείνει το συμβόλαιό του για τη νέα χρονιά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο Στάινερ θα επιστρέψει στη Formula 1 σε ρόλο ειδικού σχολιαστή στο γκραν πρι του Μπαχρέιν για λογαριασμό του RTL (γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο), ενώ επίσης θα βρίσκεται και στα GP της Ουγγαρίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Ιταλίας, του Μπακού και του Λας Βέγκας.

Η επικεφαλής προγράμματος του RTL Λίνγκα Λέσλεκ δήλωσε: «Με τον Γκίντερ Στάινερ, καταφέραμε να πάρουμε έναν μακροχρόνιο μάνατζερ και άνθρωπο της Formula 1 για πολλά χρόνια, απευθείας από τα paddock μπροστά στα μικρόφωνα του RTL, ο οποίος θα εμπλουτίσει τις ζωντανές μεταδόσεις μας.

Επιπλέον, είναι ένας πραγματικός χαρακτήρας που είναι εξαιρετικά δημοφιλής σε πολλούς οπαδούς της Formula 1 χάρη, μεταξύ άλλων, στην ερμηνεία του στο Drive to Survive»,

Από την πλευρά του ο Στάινερ ανέφερε: «Η Formula 1 είναι ανταγωνισμός στο υψηλότερο επίπεδο, στην πίστα και στα paddock. Πώς πρέπει να αξιολογείται η απόδοση των οδηγών και τι σημαίνει αυτό για τους οργανισμούς πίσω από αυτούς; Ανυπομονώ να εξετάσω αυτές τις διαδικασίες με αυτήν την ισχυρή ομάδα on-air και να μοιραστώ τις αναλύσεις μου για τα αγωνιστικά γεγονότα.

Θα είμαι όπως πάντα. Θα λέω αυτό που πιστεύω, αλλά λογικά θα είμαι ουδέτερος. Αλλά θα μιλώ ξεκάθαρα. Θα προσπαθήσω να μεταφέρω τις πληροφορίες που λαμβάνω στους θεατές όσο καλύτερα μπορώ.

Αν και είναι ακόμα δύσκολο να πει κανείς μετά τις πρώτες δοκιμές, αυτή τη στιγμή φαίνεται πως η χρονιά θα είναι παρόμοια με πέρυσι. Νομίζω ότι η McLaren είναι δυνατή φέτος. Από τις μικρότερες ομάδες, η Visa Cash App RB έκανε μια καλή κίνηση. Θα είναι επίσης συναρπαστικό για τη Ferrari αν τα πάει καλά από την αρχή».