Τέλος ο Στάινερ από τη Haas - Στη θέση του ο Κομάτσου

Γκίντερ Στάινερ

i

©Photo by Michael Potts/BSR Agency/Getty Images

Τέλος ο Στάινερ από τη Haas - Στη θέση του ο Κομάτσου

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:03 - 10.01.2024 / Ανανεώθηκε: 20:09 - 10.01.2024

Η Haas ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον επικεφαλής της ομάδας, Γκίντερ Στάινερ. Τη θέση του θα πάρει ο Αγιάο Κομάτσου, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν επικεφαλής μηχανολογίας.

Το πρώτο «σοκ» στη φετινή χρονιά ήρθε από την Haas

Συγκεκριμένα η αμερικανική ομάδα ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας με τον επικεφαλής, Γκίντερ Στάινερ. Ο ΙταλοΑμερικανός αποχώρησε από τη θέση του, περίπου δύο μήνες πριν την έναρξη της νέας σεζόν της Formula 1. 

Ο Στάινερ ηγείται της ομάδας από τότε που εντάχθηκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2016. Ο 58χρονος ήταν ο τρίτος μακροβιότερος επικεφαλής της ομάδας της F1, πίσω από τον Κρίστιαν Χόρνερ της Red Bull και τον Τότο Βολφ της Mercedes

Τη θέση του Στάινερ θα πάρει ο Αγιάο Κομάτσου, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν επικεφαλής μηχανολογίας. Ο Ιάπωνας έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη Formula 1, δουλεύοντας σε μηχανικούς και διοικητικούς ρόλους με την British American Racing, καθώς και μια μακρά θητεία στη Renault πριν ενταχθεί στη Haas.

Επιπλέον, ο Κομάτσου θα αναλάβει την ευθύνη για τη συνολική στρατηγική της ομάδας και την απόδοση στην πίστα, με σκοπό τη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων της ομάδας μέσω της ενδυνάμωσης των εργαζομένων, της δομικής διαδικασίας και της αποτελεσματικότητας.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γκίντερ Στάινερ για όλη τη σκληρή δουλειά του την τελευταία δεκαετία και του εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον», δήλωσε για τον Στάινερ ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Τζιν Χας.

Οι Νίκο Χούλκεντμπεργκ και Κέβιν Μάγκνουσεν είναι εκείνοι που θα οδηγήσουν τα δύο μονοθέσια της Haas και το 2024.