Ο Μπινότο επανήλθε στην ενεργό δράση και μάλιστα σε διευθυντικό πόστο

Ματία Μπινότο

Ο Μπινότο επανήλθε στην ενεργό δράση και μάλιστα σε διευθυντικό πόστο

O πρώην επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Ματία Μπινότο επέστρεψε στην ενεργό δράση ένα χρόνο, μετά την απομάκρυνσή του από την ομάδα του Μαρανέλο.

Ο Ματία Μπινότο ήταν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας από τότε που έφυγε από τη Scuderia Ferrari στο τέλος του 2022, μετά από μια δύσκολη σεζόν για την ομάδα με έδρα το Μαρανέλο, όπου αντικαταστάθηκε από τον Φρεντ Βασέρ.

Είχε συνδεθεί με πολλές ομάδες στην F1, συμπεριλαμβανομένων των Alpine και Audi, αλλά επέλεξε να στραφεί στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο Μπινότο ανακοινώθηκε ως ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής εταιρείας TEXA, η οποία είναι το ιταλικό ακρωνύμιο των Electronic Technologies Automotive.

Στο νέο του ρόλο, στον Μπινότο έχει ανατεθεί ο στρατηγικός συντονισμός του φιλόδοξου τμήματος E-Powertrain, το οποίο στοχεύει στο σχεδιασμό, την παραγωγή και την προμήθεια νέων εξαρτημάτων αυτοκινήτου για ηλεκτρικά οχήματα – και ιδιαίτερα σπορ αυτοκίνητα υψηλής απόδοσης.

Για τη νέα στροφή στην καριέρα του, ο Μπινότο δήλωσε: «Πέρα από την ανταγωνιστική εμπειρία που είχα πάντα στη ζωή μου, αυτό που με τράβηξε στην Texa ήταν το στρατηγικό θράσος του έργου της για την οικοδόμηση της ιταλικής αριστείας που χαρακτηρίζεται από τις πιο προηγμένες τεχνολογίες στην κινητικότητα.

Στην πραγματικότητα, η Texa σκοπεύει να καθιερωθεί ως το τεχνολογικό πρότυπο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο. Και αυτό χάρη στην κινητοποίηση τεράστιων επενδυτικών πόρων και την προσέλκυση των καλύτερων ταλέντων που θα συγκεντρωθούν στην Ιταλία, δηλαδή όπου υπάρχει μια τρομερή αυτοκινητιστική κουλτούρα που πρέπει να διατηρηθεί και να ανανεωθεί».