Ο Λεκλέρ στην κορυφή της τελευταίας μέρας των δοκιμών του Μπαχρέιν

Σαρλ Λεκλέρ

i

©Scuderia Ferrari

Ο Λεκλέρ στην κορυφή της τελευταίας μέρας των δοκιμών του Μπαχρέιν

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:34 - 23.02.2024 / Ανανεώθηκε: 20:07 - 23.02.2024

Ο Σαρλ Λεκλέρ με τη Ferrari ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη τρίτη και τελευταία μέρα των δοκιμών στη Formula 1 στο Μπαχρέιν.

Το τριήμερο των δοκιμών εξέλιξης της Formula 1 στο Μπαχρέιν ανήκει πλέον στο παρελθόν από την Παρασκευή (23/2). Πλέον ομάδες και οδηγοί έχουν μπροστά τους πέντε μέρες για να προετοιμάσουν τα μονοθέσια τους εν όψει του GP του Σακχίρ.

Ταχύτερος στη διαδικασία ήταν ο Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari, ο οποίος με τη μαλακή γόμα ελαστικών έγραψε χρόνο 1:30,322 και συμπλήρωσε συνολικά 74 γύρους. Μάλιστα ο χρόνος του Μονεγάσκου ήταν καλύτερος σε σχέση με αυτόν του ομόσταβλού του, Κάρλος Σάινθ στη δεύτερη ημέρα δοκιμών.

Στη 2η θέση της τελικής κατάταξης βρέθηκε ο Τζορτζ Ράσελ της Mercedes W15, με τον Βρετανό πιλότο να απέχει από την κορυφή για μόλις 46 χιλιοστά.

Συνολικά τα «ασημί βέλη» σημείωσαν 116 γύρους. Ο Γκουάνγιου Ζου με την Kick Sauber κατετάγη στη 3η θέση, προσφέροντας αρκετά χαμόγελα στο στρατόπεδο της ελβετικής ομάδας.

Ο Μαξ Φερστάπεν κατέλαβε την 4η θέση της διαδικασίας με τη Red Bull. Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε 64 γύρους, με τον καλύτερο χρόνο του να είναι το 1:30,755 με τη μαλακή γόμα ελαστικών.

Στην 5η θέση των χρόνων ήταν ο Γιούκι Τσουνόντα με την RB, η οποία έδειξε αρκετά καλά δείγματα ταχύτητας την τελευταία ημέρα των δοκιμαστικών στην πίστα του Σακχίρ.

Την εξάδα έκλεισε ο Άλεξ Άλμπον της Williams, που ήταν ο μοναδικός οδηγός που έμεινε στο μονοθέσιό του καθ' όλη την ημέρα των τελευταίων δοκιμών, συμπληρώνοντας συνολικά 121 γύρους.

Πίσω από τον Ταϊλανδό πιλότο βρέθηκαν, οι Όσκαρ Πιάστρι της McLaren και Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin στην 7η και 8η θέση των χρόνων αντίστοιχα.

Την τελική δεκάδα συμπλήρωσαν οι Κάρλος Σάινθ της Ferrari και Σέρχιο Πέρες της Red Bull. Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ με τη Haas βρέθηκε στην 11η θέση της κατάταξης, του οποίου το πρόγραμμα περιελάβανε προσομοίωση αγώνα και κατατακτήριων δοκιμών.

Οι ομάδες της Formula 1 θα παραμείνουν εκεί για το πρώτο GP του 2024, που ξεκινά την Πέμπτη (29/02) με τις ελεύθερες δοκιμές καθώς -λόγω του ραμαζανιού- ο πρώτος αγώνας της νέας χρονιάς θα διεξαχθεί Σάββατο, στις 2 Μαρτίου.

Tags: