Χάμιλτον για τη μεταγραφή του στη Ferrari: «Εγώ γράφω τη δική μου ιστορία, δεν μπορείς παρά να αισθάνεσαι δέος για τη Scuderia»

Λιούις Χάμιλτον

i

©Mercedes F1 media

Χάμιλτον για τη μεταγραφή του στη Ferrari: «Εγώ γράφω τη δική μου ιστορία, δεν μπορείς παρά να αισθάνεσαι δέος για τη Scuderia»

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:01 - 24.02.2024 / Ανανεώθηκε: 18:05 - 24.02.2024

Στο περιθώριο των χειμερινών δοκιμών του Μπαχρέιν, ο Λιούις Χάμιλτον εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση της μεγάλης του μεταγραφής στη Scuderia.

Ο Λιούις Χάμιλτον δήλωσε ότι η μετακίνησή του στη Ferrari για το 2025 οφείλεται εν μέρει στην «τεράστια πρόκληση» της επαναφοράς της ομάδας σε κατακτήσεις τίτλων.

Παρά το γεγονός ότι υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο με τη Mercedes πέρυσι, ο Χάμιλτον κατέπληξε τον «μαγικό κόσμο» της Formula 1 την 1η Φεβρουαρίου, όταν ανακοινώθηκε ότι είχε ενεργοποιήσει μια ρήτρα διακοπής και ότι θα υπέγραφε στη Ferrari από το 2025.

Ο Βρετανός θα συνεχίσει για 12η χρονιά στη Mercedes, κατά τη διάρκεια της οποίας κέρδισε 82 γκραν πρι και έξι από τους επτά τίτλους του πριν αναχωρήσει για να συνεργαστεί με τον Σαρλ Λεκλέρ.

Στο περιθώριο των χειμερινών δοκιμών του Μπαχρέιν, ο Χάμιλτον εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση της μεγάλης του μεταγραφής στη Scuderia.

«Το καλοκαίρι υπέγραψα νέο συμβόλαιο και έβλεπα το μέλλον μου στη Mercedes. Όμως με το νέο χρόνο παρουσιάστηκε μια ευκαιρία και αποφάσισα να την πάρω. Πιστεύω πως είναι η δυσκολότερη απόφαση που είχα να πάρω ποτέ μου. Από τότε που ήμουν 13 ετών είμαι συνδεδεμένος με τη Mercedes. Με έχει στηρίξει και είχα ένα τρομερό ταξίδι μαζί της και έχουμε γράψει ιστορία στο σπορ.

Είναι κάτι για το οποίο είμαι υπερήφανος. Όμως εγώ γράφω την ιστορία μου και θέλω να ξεκινήσω ένα νέο κεφάλαιο. Όπως όλοι οι οδηγοί έβλεπα τον Μίκαελ Σουμάχερ όταν ήμουν μικρός και σκεφτόμουν πώς θα ήταν να οδηγώ με τα κόκκινα χρώματα. Δεν έχω πάει στο Μαρανέλο.

Αγόρασα μια Ferrari το 2010 αλλά την πούλησα γρήγορα. Όταν πήγα στη Mercedes σκέφτηκα πως αυτό δεν ήταν ωραίο. Είμαι όμως 100% αφοσιωμένος στη Mercedes. To κεφάλαιο αυτό δεν έχει κλείσει. Θέλω να τελειώσω τη σεζόν θετικά και αυτός είναι ένας μεγάλος στόχος δικός μου και της ομάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.


Σημαντικό ρόλο για την απόφαση του Χάμιλτον να μεταβεί στο Μαρανέλο ήταν ο επικεφαλής της Scuderia, Φρεντ Βασέρ, με τον οποίο είχε συνεργαστεί σε μικρότερες κατηγορίες. «Πάντα ήμουν σε επαφή με τον Φρεντ. Πίστευα πως θα γίνει σπουδαίος διευθυντής ομάδας στη Formula 1. Ήμουν πολύ χαρούμενος όταν πήγε στη Ferrari. Δίχως εκείνον δεν θα είχα υπογράψει για τη Ferrari. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος να δω τι δουλειά έχει κάνει στην ομάδα», δήλωσε ο Βρετανός.