Φερστάπεν για Χάμιλτον: «Θα δείχνει... κουλ στη Ferrari, δε θέλω να φύγω από τη Red Bull»

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull

Φερστάπεν για Χάμιλτον: «Θα δείχνει... κουλ στη Ferrari, δε θέλω να φύγω από τη Red Bull»

Πάνος Κορομηλάς 17:40 - 16.02.2024 / Ανανεώθηκε: 18:45 - 16.02.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν εξέφρασε τη γνώμη του για την απόφαση του Λιούις Χάμιλτον να «μετακομίσει» στη Ferrari, τονίζοντας πως ο ίδιος είναι απόλυτα ευχαριστημένος στη Red Bull Racing και δεν έχει σκοπό να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.

Ο Μαξ Φερστάπεν έδωσε το παρών στην παρουσίαση του νέου μονοθέσιου της Red Bull RB20 και όπως αναμενόταν ρωτήθηκε για την πολυσυζητημένη «βόμβα» στον κόσμο της Formula 1, με τη μετακίνηση του Λιούις Χάμιλτον στη Ferrari.

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, υποστήριξε πως η ένταξη του Χάμιλτον στην ιταλική ομάδα θα έχει ενδιαφέρον: 

«Εάν κάποιος θέλει να πάει στη Ferrari, ειδικά κάποιος σαν τον Λιούις που έχει πετύχει τόσα πολλά στην καριέρα του, αν αυτό είναι το όνειρο και ο στόχος του... Και πάλι δεν μπορούμε να ξέρουμε τι συζητήσεις έγιναν ανάμεσα στη Mercedes και την Ferrari, τι συμφωνήθηκε και τι θα ακολουθήσει»

«Από την πλευρά μας, δεν μπορούμε να έχουμε μια ακριβή εκτίμηση για τους λόγους που πήρε αυτή την απόφαση. Αν είναι χαρούμενος με αυτή την αλλαγή, νομίζω πως θα δείχνει κουλ και φυσικά τους εύχομαι να πετύχουν, αλλά θα δείξει ο χρόνος».

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε για το αν υπάρχει περίπτωση να ακολουθήσει και αυτός το ίδιο δρομολόγιο μελλοντικά. Θυμίζουμε πως ο Ολλανδός οδηγός έβαλε την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο με τη Red Bull του 2022, το οποίο ολοκληρώνεται στο τέλος του 2028.

«Δε θέλω να ακουστεί σαν έλλειψη σεβασμού προς τη Ferrari, ή κάτι τέτοιο, όμως είμαι πολύ χαρούμενος στη Red Bull. Νιώθω άνετα εδώ και δεν θέλω να αλλάξω περιβάλλον. Στη ζωή ποτέ δεν ξέρεις, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι στο μυαλό μου μια τέτοια μετακίνηση».