Αποκαλύφθηκε η Red Bull RB20 (vid & pics)

Νέο μονοθέσιο Red Bull για 2024

i

©Red Bull Content Pool

Αποκαλύφθηκε η Red Bull RB20 (vid & pics)

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:32 - 16.02.2024 / Ανανεώθηκε: 17:38 - 16.02.2024

Το τελευταίο μονοθέσιο της F1 2024 που απέμενε να παρουσιαστεί, η Red Bull RB20, έκανε τα αποκαλυπτήριά της σε μία εκδήλωση στο Μίλτον Κέινς της Αγγλίας.

Η Red Bull παρουσίασε επίσημα το νέο της μονοθέσιο εν όψει της επερχόμενης σεζόν στη Formula 1. 

Η αυστριακή ομάδα ήταν η κυρίαρχη δύναμη στο άθλημα τις δύο τελευταίες σεζόν, βοηθώντας τον Μαξ Φερστάπεν να πανηγυρίσει δύο πρωταθλήματα στη σειρά για να προσθέσει στον παρθενικό του τίτλο οδηγών - που κέρδισε το 2021. 

Η RB19 της περασμένης σεζόν εξασφάλισε τη νίκη σε κάθε αγώνα εκτός από το GP της Σιγκαπούρης (κέρδισε ο Κάρλος Σάινθ της FerrarI) και το Σπριντ του Κατάρ (κέρδισε ο Όσκαρ Πιάστρι της McLaren), αν και τα σχόλια που έγιναν από μέλη της τεχνικής ομάδας σε όλη την σεζόν έδειχναν τομείς βελτίωσης για νέα πρόοδο.

Έχοντας αυτό κατά νου, η Red Bull αποκάλυψε την RB20, με τον επικεφαλής Κρίστιαν Χόρνερ, αν κι στη μέση μίας έρευνας που αφορά καταγγελία εργαζόμενης της ομάδας, παρευρέθη στην εκδήλωση, μαζί με τους Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρες που συνεχίζουν για τέταρτη σεζόν ως team mates.

©Red Bull Content Pool

«Αυτή είναι μια σημαντική χρονιά στην ιστορία της ομάδας. Τα τελευταία 20 χρόνια, η Red Bull πέτυχε να αλλάξει το τοπίο της Formula 1 και το έκανε αποφασισμένη να κάνει τα πράγματα διαφορετικά. 

Η Red Bull δεσμεύτηκε στο να παίζει σκληρά και να αγωνίζεται ακόμα πιο σκληρά και με απόλυτη εστίαση στον ανταγωνισμό και με μοναδικό σκοπό τα μεγαλύτερα βραβεία στο άθλημα», δήλωσε ο Χόρνερ. 

©Red Bull Content Pool

Και συμπλήρωσε: «Το τελευταίο κεφάλαιο αυτής της ιστορίας ξεκινά σήμερα με την Red Bull RB20. Πρόκειται για μια συναρπαστική και εξαιρετικά ανταγωνιστική σεζόν, αλλά όπως είδαμε πέρυσι, αυτή είναι μια ομάδα που λειτουργεί στο απόγειο των δυνάμεών της. 

Τόσο με τον Μαξ, όσο και με τον Τσέκο, έχουμε στην φαρέτρα μας δύο οδηγούς που μπορούν να προσφέρουν σε κάθε πίστα, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Επομένως είμαι σίγουρος ότι, όπως κάναμε τα τελευταία 20 χρόνια, μπορούμε να ανταγωνιστούμε για βάθρα, νίκες και ελπίζω για περισσότερα πρωταθλήματα στο παλμαρέ μας», κατέληξε. 

Η νέα σεζόν αρχίζει στις 2 Μαρτίου με το γκραν πρι Μπαχρέιν και περιλαμβάνει συνολικά 24 αγώνες και 6 Αγώνες Σπριντ.