Επίσημα τα αποκαλυπτήρια της McLaren MCL38 (vid & pics)

Νέο μονοθέσιο McLaren για 2024

i

©McLaren

Επίσημα τα αποκαλυπτήρια της McLaren MCL38 (vid & pics)

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:10 - 14.02.2024 / Ανανεώθηκε: 17:14 - 14.02.2024

Η McLaren παρουσίασε το μονοθέσιο με το οποίο θα πάρει μέρος στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1.

Η McLaren παρουσίασε το μονοθέσιό της για τη σεζόν 2024 της Formula 1, έναν μήνα μετά την αποκαλυπτική παρουσία της. Η βρετανική ομάδα με έδρα το Γουόκινγκ έδειξε τα αγωνιστικά της χρώματα στα μέσα Ιανουαρίου σε ένα παλαιότερο μονοθέσιο. 

Εν όψει των δοκιμών πριν από την έναρξη της σεζόν (την επόμενη εβδομάδα στο Μπαχρέιν), η McLaren αποκάλυψε εικόνες της MCL38 που θα οδηγούν οι Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι. Η βρετανική ομάδα διατήρησε σε μεγάλο βαθμό το παραδοσιακό της πορτοκαλί χρώμα με τις μεγάλες μαύρες επιφάνειες. 

Η βρετανική ομάδα τερμάτισε στο περσινό πρωτάθλημα κατασκευαστών στην 4η θέση με 302 βαθμούς, μετά από μια «αναγέννηση» στα μέσα της σεζόν. Το μονοθέσιο θα κάνει το ντεμπούτο του εντός πίστας την Τετάρτη (14/2) στο Σίλβερστοουν ως μέρος ενός shakedown. 

«Η ομάδα έκανε καλή δουλειά κατά τη διάρκεια του χειμώνα και είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να μπούμε στην πίστα, αλλά ξέρουμε ότι έχουμε σημαντικά υποχρεώσεις πριν από την έναρξη της σεζόν», δήλωσε μεταξύ άλλων ο τεχνικός διευθυντής της McLaren, Αντρέα Στέλλα. 

©McLaren

Θυμίζουμε ότι ο Νόρις υπέγραψε πρόσφατα την πολυετή ανανέωση του συμβολαίου του με τη McLaren, που θα τον κρατήσει στο Ουόκινγκ -όπως εκτιμάται- μέχρι και το 2027 τουλάχιστον. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομάδα ανανέωσε τη συνεργασία της με Mercedes για τους κινητήρες της μέχρι το 2030.

Στόχος της McLaren για τη φετινή χρονιά είναι να μπει σφήνα ανάμεσα στους Big 3 που είναι οι Red Bull, Mercedes και Ferrari

©McLaren