Ο Λεκλέρ και ο Σάινθ περιγράφουν λεπτομερώς τι θέλουν από τη νέα Ferrari

Κάρλος Σάινθ και Σαρλ Λεκλέρ

i

©Scuderia Ferrari

Ο Λεκλέρ και ο Σάινθ περιγράφουν λεπτομερώς τι θέλουν από τη νέα Ferrari

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:30 - 13.02.2024 / Ανανεώθηκε: 19:53 - 13.02.2024

Οι οδηγοί της Scuderia Ferrari, Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ μίλησαν για την μεγαλύτερη βελτίωση που θα ήθελαν να δουν από το φετινό cavallino.

Οι οδηγοί της Scuderia Ferrari, Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ μίλησαν για την μεγαλύτερη βελτίωση που θα ήθελαν να δουν από το φετινό cavallino, σε σχέση με το περσινό. 

Η Scuderia τερμάτισε 3η στην κατάταξη των κατασκευαστών την περασμένη σεζόν, παρόλο που ήταν η μόνη ομάδα που μπήκε εμπόδιο στην κυριαρχία της Red Bull, εξασφαλίζοντας μία νίκη σε όλη τη σεζόν (Κάρλος Σάινθ στο GP της Σιγκαπούρης). 

Ο Λεκλέρ μπόρεσε να πάρει μια πολ ποζίσιον, στο τέλος της χρονιάς, καθώς η Ferrari απέδειξε ότι είχε μια ισχυρή ιδέα, αλλά, όπως απέδειξε ιδιαίτερα το Ισπανικό γκραν πρι, μια αλλαγή συνθηκών συχνά οδηγούσε σε προβλήματα.

«Ο βασικός τομέας στον οποίο πρέπει να δουλέψουμε είναι η ευαισθησία του στην εναλλαγή των συνθηκών», ανέφερε αρχικά ο Λεκλέρ και συνέχισε εξήγησε: «Πέρσι είχαμε ένα ιδιαίτερα οριακό αυτοκίνητο, το οποίο ήταν πολύ δυνατό όταν υπήρχαν όλες οι τέλειες συνθήκες, όμως όταν συνέβαινε μια αλλαγή στη θερμοκρασία, στην ταχύτητα ή στη φορά του ανέμου, οι επιπτώσεις ήταν τεράστιες. 

Αυτό ήταν κάτι που θελήσαμε να αλλάξουμε (φέτος) και να κάνουμε το αυτοκίνητο πιο δεκτικό στις αλλαγές των συνθηκών, και θα ήθελα να το δω να αλλάζει» κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Σάινθ υποστήριξε: «Η βασική προτεραιότητα είναι απλή, να βελτιωθεί η ‘οδηγησιμότητα’ του αυτοκινήτου, και να έχει ευρύτερο ‘παράθυρο’ απόδοσης. Πέρσι, είναι η αλήθεια, πασχίζαμε σε συγκεκριμένες συνθήκες, και δεν ήμασταν όσο δυνατοί θα θέλαμε, ενώ σε άλλες (συνθήκες) το αυτοκίνητο ήταν πολύ δυνατό. 

Πασχίζαμε λίγο με την προβλεψιμότητά του στο ξεκίνημα της χρονιάς, αλλά καταφέραμε να βελτιωθούμε όσο προχωρούσε η χρονιά. Οπότε, το να έχουμε ευρύτερο ‘παράθυρο’ απόδοσης ελπίζω ότι θα κάνει τους αγώνες μας λίγο πιο εύκολους», δήλωσε ο Ισπανός πιλότος, ο οποίος το 2025 θα αντικατασταθεί από τον Λιούις Χάμιλτον στη Scuderia. 

Τώρα η ιταλική ομάδα στρέφει το βλέμμα της προς τις χειμερινές δοκιμές του Μπαχρέιν, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 21-23 Φεβρουαρίου.