Η Ferrari παρουσίασε την SF-24 με «άρωμα» Le Mans (pics & vid)

Νέο μονοθέσιο Ferrari για 2024

i

©Scuderia Ferrari

Η Ferrari παρουσίασε την SF-24 με «άρωμα» Le Mans (pics & vid)

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:16 - 13.02.2024 / Ανανεώθηκε: 18:18 - 13.02.2024

H Scuderia Ferrari έκανε τα επίσημα αποκαλυπτήρια της νέας SF-24, με την οποία οι Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ θα διεκδικήσουν το φετινό πρωτάθλημα στη Formula 1.

Η Ferrari παρουσίασε το μεσημέρι της Τρίτης (13/2) διαδικτυακά το νέο της μονοθέσιο για το πρωτάθλημα της Formula 1 του 2024. 

Ακολουθώντας γρήγορα τα βήματα της Aston Martin, η διάσημη ιταλική μάρκα παρουσίασε ουσιαστικά την SF-24 – η οποία συνεχίζει την πρόσφατη παράδοση ονομασίας της Ferrari – μέσω ενός ειδικού βίντεο και μιας σειράς εικόνων. 

Το κόκκινο δεσπόζει στο νέο μονοθέσιο της ιταλικής ομάδας, αλλά οι πινελιές λευκού και κίτρινου παραπέμπουν αρκετά στην 499P που κέρδισε πέρυσι στον 24ωρο αγώνα του Le Mans. Στο εμπρός μέρος είναι διακριτές οι διαφορές, με την αεροτομή και το ρύγχος να ξεχωρίζουν.

Επιπλέον τα καλύμματα των τροχών έχουν βαφτεί σε χρώμα κόκκινο. Είναι ένα μονοθέσιο που η Ferrari ελπίζει να σηματοδοτήσει την επιστροφή στη διεκδίκηση του τίτλου καθώς κυνηγάει το πρώτο της πρωτάθλημα κατασκευαστών από το 2008 και το αντίστοιχο των οδηγών από το 2007. 

©Scuderia Ferrari

Η Scuderia ήταν η μόνη ομάδα που εμπόδισε τη Red Bull να κάνει το απόλυτο σε όλους τους αγώνες της περασμένης σεζόν, με τον Κάρλος Σάινθ να πανηγυρίζει τη νίκη στο GP της Σιγκαπούρης, ωστόσο μπορούσε να φτάσει μόνο στην θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών πίσω από τη Mercedes. 

Ο Σαρλ Λεκλέρ και ο Κάρλος Σάινθ θα παραμείνουν οδηγοί της Ferrari για τέταρτη διαδοχική σεζόν, αν και η έναρξη της νέας σεζόν κυριαρχείται από την είδηση ​​ότι ο Λιούις Χάμιλτον θα ενταχθεί στην ομάδα του Μαρανέλο το επόμενο έτος. 

©Scuderia Ferrari

Ο επικεφαλής της ομάδας Φρεντ Βασέρ είπε πως η ομάδα: «πρέπει να ξεκινήσει από εκεί που σταματήσαμε στο τέλος της περασμένης σεζόν». 

Από την άλλη πλευρά είπε ο Λεκλέρ είπε: «Περιμένω ότι το αυτοκίνητο θα είναι ένα βήμα μπροστά σε πολλούς τομείς και αυτό είναι μία εντύπωση που έχω δημιουργήσει από τις δοκιμές στον προσομοιωτή και εκεί νομίζω ότι είμαστε εκεί που θέλουμε. Η SF-24 πρέπει να είναι λιγότερο ευαίσθητη και ευκολότερη στην οδήγηση και αυτό είναι που χρειάζεται για να οδηγήσουμε καλά».

©Scuderia Ferrari

Η νέα Ferrari είναι μια «εντελώς νέα πλατφόρμα», σύμφωνα με τον υπεύθυνο αεροδυναμικής Ενρίκο Καρντίλε, ο οποίος ανέφερε: «Κάθε κομμάτι του αυτοκινήτου έχει σχεδιαστεί ξανά. Αφετηρία μας, ήταν το περυσινό αυτοκίνητο με το οποίο κάναμε ένα άλμα προς τα εμπρός όσον αφορά τo συναγωνισμό στο τελευταίο μέρος της σεζόν. 

Έχουμε λάβει υπόψη μας ό,τι μας είπαν οι οδηγοί και μετατρέψαμε αυτές τις παρατηρήσεις σε εφαρμογές, με στόχο να τους δώσουμε ένα αυτοκίνητο που είναι πιο εύκολο στην οδήγηση και επομένως πιο εύκολο να αξιοποιήσουν στο έπακρο και να το πιέσουν στα όριά του».