Ο Σάινθ «σπάει» για πρώτη φορά τη σιωπή του και μιλάει για την αντικατάστασή του από τον Χάμιλτον

Κάρλος Σάινθ

i

©Photo by Qian Jun/MB Media/Getty Images

Ο Σάινθ «σπάει» για πρώτη φορά τη σιωπή του και μιλάει για την αντικατάστασή του από τον Χάμιλτον

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:27 - 09.02.2024 / Ανανεώθηκε: 21:32 - 09.02.2024

Ο Κάρλος Σάινθ «έσπασε» τη σιωπή του και τοποθετήθηκε για πρώτη φορά δημόσια στο γεγονός πως δεν θα συνεχίσει στη Ferrari το 2025.

Η νέα σεζόν της Formula 1 μπορεί να μην έχει ξεκινήσει ακόμα, όμως ήδη έχει «σκάσει» η είδηση που αλλάζει τα δεδομένα. Ο Λιούις Χάμιλτον θα αποχωρήσει από τη Mercedes και θα γίνει οδηγός της Scuderia Ferrari το 2025 σε μία κίνηση που σόκαρε τους πάντες. 

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μετακίνηση οδηγού στην ιστορία του αθλήματος, με τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να αφήνει τα «ασημί βέλη». Στη Mercedes ο Χάμιλτον κατέκτησε 6 παγκόσμιους τίτλους και έχασε έναν ακόμη στον τελευταίο αγώνα (το 2021 από τον Μαξ Φερστάπεν).

Ο Βρετανός πιλότος θα πάρει τη θέση του Κάρλος Σάινθ στην ιταλική ομάδα, με τον Ισπανό να ψάχνει από τώρα τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. 

Ο 29χρονος στο άκουσμα της μεταγραφής του Χάμιλτον στη Ferrari γνωστοποίησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter πως θα αποχωρήσει στο τέλος της χρονιάς από την ομάδα, επισημαίνοντας ότι η τρέχουσα σεζόν είναι μεγάλη και θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό.  

Μάλιστα την Παρασκευή (8/2) ο Σάινθ «έσπασε» τη σιωπή του και τοποθετήθηκε για πρώτη φορά δημόσια στο γεγονός πως δεν θα συνεχίσει στη Ferrari το 2025.

«Ζώντας τη Ferrari εκ των έσω, γνώριζα πολλά πράγματα και προετοιμάστηκα με την ομάδα για τις αλλαγές που έρχονται. Βέβαια το μόνο που θέλω να σκέφτομαι είναι η φετινή μας σεζόν. Είμαι ήρεμος, δουλεύουμε για το μέλλον και ξέρω πως η φετινή σεζόν είναι πολύ σημαντική. 

Αυτή θα είναι η τελευταία μου σεζόν με τη Ferrari και θέλω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Σίγουρα δεν είναι και το πιο ευχάριστο συναίσθημα πριν το ξεκίνημα της σεζόν. Όμως τη στιγμή που θα φορέσω το κράνος μου στο Μπαχρέιν και βγω στην πίστα, στο μυαλό μου θα είναι μόνο η νίκη στον αγώνα και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ισπανός.

Στην συνέχεια δήλωσε πως δεν ανησυχεί για το μέλλον του και τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, λέγοντας: «Γνωρίζω τι αξίζω ως οδηγός και για το λόγο αυτό είμαι πολύ ήρεμος. Σίγουρα θα έρθουν καλύτερες ημέρες, όμως για την ώρα ο στόχος μου είναι να τα πάω πολύ καλά με τη Ferrari».