Επίσημο: Στη Ferrari ο Χάμιλτον

Λιούις Χάμιλτον

i

©Photo by Edmund So/Eurasia Sport Images/Getty Images

Επίσημο: Στη Ferrari ο Χάμιλτον

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:14 - 01.02.2024 / Ανανεώθηκε: 19:10 - 02.02.2024

H Mercedes ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον Λιούις Χάμιλτον στο τέλος της σεζόν του 2024. Λίγα λεπτά αργότερα, η Ferrari ανακοίνωσε την υπογραφή πολυετούς συμβολαίου με τον Βρετανό.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον «μαγικό» κόσμο της Formula 1, με τη βόμβα της μεταγραφής του Λιούις Χάμιλτον από τη Mercedes στη Ferrari να φέρνει εξελίξεις! 

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, αποφάσισε να αλλάξει στρατόπεδο και να ντυθεί στα κόκκινα από το 2025. 

Έτσι η γερμανική ομάδα το απόγευμα της Πέμπτης (1/2) με μία ανάρτηση της στα social media έκανε γνωστή τη λύση της συνεργασίας της με τον Βρετανό πιλότο στα τέλη της σεζόν του 2024. Λίγα λεπτά αργότερα, η Ferrari ανακοίνωσε την υπογραφή πολυετούς συμβολαίου με τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή. .

Ο Λιούις Χάμιλτον γεννημένος το 1985 παραμένει στην κορυφή της λίστας των πιλότων με τα περισσότερα πρωταθλήματα έχοντας επτά, όσα και ο Μίκαελ Σουμάχερ, με τις περισσότερες νίκες (103), με τις περισσότερες πολ ποζίσιονς (104) και με τα περισσότερα πόντιουμς (197) στην ιστορία της Formula 1. 

Σίγουρα και ο ίδιος ο Βρετανός οδηγός θα ήθελε προτού αποχωρήσει από το άθλημα να γίνει και επισήμως ο πιο πολυνίκης πιλότος στην ιστορία της F1, κατακτώντας τουλάχιστον ένα ακόμη πρωτάθλημα. Ο Χάμιλτον παραμένει σε άριστη φυσική αλλά και πνευματική κατάσταση, αναζητώντας το όγδοο πρωτάθλημα σε μια καριέρα γεμάτη τίτλους και διακρίσεις.

Θυμίζουμε πως ο Χάμιλτον μέχρι στιγμής έχει τρέξει σε δύο ομάδες, τη McLaren (2007-2012), με την οποία κέρδισε το πρώτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα και τη Mercedes (2013 έως σήμερα), με την οποία έχει μετατραπεί σε θρύλο του αθλήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Mercedes: 

«Οι δρόμοι της Mercedes-AMG Petronas F1 Team και του Λιούις Χάμιλτον θα χωρίσουν στα τέλη της σεζόν του 2024. Ο Λιούις ενεργοποίησε την δυνατότητα αποδέσμευσης από το συμβόλαιο που ανακοινώθηκε πέρυσι».