Η σχέση του Ράτκλιφ με τα αυτοκίνητα και η Mercedes

Σερ Τζιμ Ράτκλιφ και Λιούις Χάμιλτον

i

©Mercedes

Η σχέση του Ράτκλιφ με τα αυτοκίνητα και η Mercedes

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:44 - 29.12.2023 / Ανανεώθηκε: 17:44 - 29.12.2023

Ο πρόεδρος της Ineos και νέος ιδιοκτήτης του 25% της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τζιμ Ράτκλιφ πήγε μία βόλτα με τον Λιούις Χάμιλτον.

Η διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέρασε επίσημα στα χέρια του Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, ενός πιτσιρικά οπαδού των «κόκκινων διαβόλων» που όμως είναι κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας στην Τσέλσι

Η ιστορία του μοιάζει βγαλμένη από σενάριο του Χόλιγουντ. Σπούδασε χημικός μηχανικός και στη συνέχεια έκανε στροφή στα οικονομικά. Το 1980 πήρε το μεταπτυχιακό του από το London Business School, ενώ δύο χρόνια αργότερα χρειάστηκε να υποθηκεύσει το σπίτι του για να ηγηθεί της εξαγοράς μιας επιχείρησης χημικών της BP. 

Έξι χρόνια αργότερα, αγόρασε ένα εργοστάσιο από αυτή την εταιρεία και στα 45 του πια ίδρυσε το αγαπημένο επιχειρηματικό παιδί του, την Ιneos και για την επόμενη πενταετία και με διαδοχικούς δανεισμούς αγόρασε αρκετές εταιρείες. 

Ο κολοσσός που δημιούργησε διαθέτει ποικιλία προϊόντων, από συνθετικά έλαια και πλαστικά μέχρι διαλύτες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ινσουλίνης και αντιβιοτικών. Μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή του τα 2/3 της Ιneos, η οποία έχει εκτιμώμενο τζίρο 80 δις. ευρώ. Η Ineos διαθέτει 194 εγκαταστάσεις σε 26 χώρες και απασχολεί 26.000 εργαζόμενους. Λατρεύει τα αυτοκίνητα, την ταχύτητα, τη Formula 1 και φυσικά... τον Λιούις Χάμιλτον

Ο Ράτκλιφ ζήτησε από τον Χάμιλτον να δοκιμάσει τις δυνατότητες του Grenadier (νέο μοντέλο αυτοκινήτου) τόσο στην άσφαλτο όσο και κυρίως σε απαιτητική off road διαδρομή. Φυσικά ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν το λυπήθηκε και το πάτησε όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο.  

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ineos είναι ένας από τους βασικούς χορηγούς της Mercedes, και βάσει αυτού ο Ράτκλιφ αναπτύσσει το όραμά του για την κατασκευή αυτοκινήτων από το παρακλάδι Ineos Automotive.