Ο Μάρκεθ αποθέωσε τον Φερστάπεν: «Είναι ένας πραγματικός killer στην πίστα»

Μαρκ Μάρκεθ και Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull Content Pool

Ο Μάρκεθ αποθέωσε τον Φερστάπεν: «Είναι ένας πραγματικός killer στην πίστα»

Ο Μαρκ Μάρκεθ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Μαξ Φερστάπεν, χαρακτηρίζοντας τον ως «έναν killer στην πίστα».

Ενώ στο MotoGP, ο Μαρκ Μάρκεθ συνέρρεε επιτυχίες ως πολύ νεαρός αναβάτης, ο Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος είναι αν μη τι άλλο νεότερος, έχτιζε αρκετά μεγάλη φήμη στη Formula 1, κερδίζοντας τρεις παγκόσμιους τίτλους. 

Ο Μάρκεθ οδήγησε για την εργοστασιακή ομάδα της Honda με την υποστήριξη της Red Bull, ενώ ο Φερστάπεν οδηγεί για τη Red Bull με υποστήριξη κινητήρα από τη Honda. Έτσι, κατά μία έννοια, οι καριέρες τους έχουν παραλληλισμούς και οι επιτυχίες είναι αναμφισβήτητες και για τους δύο οδηγούς, χωρίς να επιβαρύνονται από οποιοδήποτε χαρακτηριστικό χαρακτήρα που μοιράζονται και οι δύο τους. 

Ο Ισπανός αναβάτης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον οδηγό της Red Bull, λέγοντας: «Μου αρέσει πολύ ο Φερστάπεν. Είναι ένας πραγματικός killer στην πίστα, αυτό μου αρέσει πολύ». 

Ερωτηθείς για το τι ακριβώς εννοεί με τον χαρακτηρισμό «killer», ο Ισπανός απάντησε: «Για να κερδίσεις, να πετύχεις ή να γίνεις ήρωας πρέπει επίσης να είσαι killer. Τι σημαίνει αυτό; Πως δεν σε νοιάζει τίποτα άλλο πέρα από έναν ιερό στόχο: τη νίκη. Το πώς το καταφέρνεις και το πώς κερδίζεις δεν έχει σημασία. Η προτεραιότητά του είναι να κερδίζει και λόγω αυτού έχουμε την ίδια φιλοσοφία. Γι’ αυτό το λόγο μου αρέσει πολύ». 

Ο Μάρκεθ μετά από 12 σεζόν στο MotoGP με τη Honda θα αγωνίζεται με την Gresini Ducati από το 2024, ενώ από τη μεριά του ο Φερστάπεν έχει συμβόλαιο με τη Red Bull μέχρι το 2028.