Ο Φερστάπεν αποκαλύπτει ότι έχει ένα μελλοντικό σχέδιο με τον Αλόνσο

Μαξ Φερστάπεν και Φερνάντο Αλόνσο

i

©Red Bull

Ο Φερστάπεν αποκαλύπτει ότι έχει ένα μελλοντικό σχέδιο με τον Αλόνσο

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:01 - 06.12.2023 / Ανανεώθηκε: 17:09 - 06.12.2023

Ο Μαξ Φερστάπεν εξομολογήθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας ευχαριστιών της Honda ότι σχεδιάζει να αγωνιστεί με τον Φερνάντο Αλόνσο στις 24 Ώρες του Λε Μαν.

Όλοι γνωρίζουν ότι ο Μαξ Φερστάπεν και ο Φερνάντο Αλόνσο έχουν καλές σχέσεις. Και αυτό το Σαββατοκύριακο στο Άμπου Ντάμπι έγινε και πάλι πολύ ξεκάθαρο. Η καλή αρμονία μεταξύ των δύο πρωταθλητών της Formula 1 (μεταξύ τους έχουν πέντε πρωταθλήματα) είναι απόλυτη. 

Αυτή τη φορά αυτός που έδειξε ότι τα πάνε τέλεια ήταν ο Φερστάπεν. Με αφορμή την ημέρα των ευχαριστιών της Honda, ο Ολλανδός ομολόγησε ότι ο Αλόνσο ενδιαφέρεται να συνεργαστεί μαζί του για να συμμετάσχει στις 24 Ώρες του Λε Μαν με γνώμονα το μέλλον. Κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης, ο πιλότος της Red Bull απάντησε σε πολλές ενδιαφέρουσες ερωτήσεις. 

Μελλοντικά πλάνα 

Πρώτα απ 'όλα, ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής (2021, 2022 και 2023) τόνισε ότι δεν βλέπει τον εαυτό του να αγωνίζεται στο IndyCar. «Μου αρέσει να παρακολουθώ τους αγώνες και σέβομαι πολύ αυτό που κάνουν, αλλά δεν νομίζω ότι θα συμμετάσχω», επιβεβαίωσε. 

Και όταν ρωτήθηκε για άλλες ειδικότητες, ο Φερστάπεν εξομολογήθηκε: «Θα ήθελα σίγουρα να δοκιμάσω την τύχη μου στο MotoGP. Μου αρέσει επίσης το SuperGT. Μπόρεσα να δοκιμάσω ένα πέρυσι και ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία. Και τα αυτοκίνητα της Super Formula είναι πολύ όμορφο. Είναι το πιο γρήγορο μονοθέσιο πίσω από την Formula 1, φαίνονται υπέροχα», είπε. 

«Dream Team» για το Λε Μαν

©Red Bull/ Μαξ Φερστάπεν

Στη συνέχεια, ο Φερστάπεν είπε τι τον ελκύει περισσότερο εκτός από τη Formula 1: «Αυτό που θέλω να αγωνιστώ είναι οι 24 Ώρες του Λε Μαν. Έχω ήδη πάει εκεί, όταν ο πατέρας μου. Η ατμόσφαιρα είναι απίστευτη στο Endurance. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που οδηγούν το ξημέρωμα. Νομίζω ότι είναι πολύ ωραίο».

Όμως ποιο θα σχημάτιζε την Dream Team για το Λε Μαν; Η απάντησή του Ολλανδού τράβηξε την προσοχή πολλών. «Έχω μιλήσει με τον Φερνάντο (Αλόνσο) για αυτό το θέμα. Μου είπε ότι θα ήθελε να το ξανακάνει μαζί μου. Έτσι του είπα ότι θα ήταν υπέροχο να αγωνιστούμε μαζί. Το μόνο πράγμα είναι ότι, για το Λε Μαν, δεν υπάρχει ελάχιστο βάρος για τους οδηγούς. 

Είμαι αρκετά βαρύς, οπότε θα έπρεπε να βρω ελαφρούς teammates για να αντισταθμίσω. Αλλά ο Φερνάντο είναι αρκετά ελαφρύς, οπότε αυτό θα ήταν πολύ καλό για εμάς», διευκρίνισε. Ο Αλόνσο ξέρει ήδη πως είναι να κερδίζεις το πιο θρυλικό τεστ αντοχής. Κέρδισε τις 24 Ώρες του Λε Μαν το 2018 και το 2019. Ήταν πίσω από το τιμόνι της Toyota και teammates του ήταν οι Καζούκι Νακατζίμα και Σεμπαστιέν Μπουεμί.