Ο Λεκλέρ είναι μία «ανάσα» από το deal με τη Ferrari, εμπόδια για τον Σάινθ

Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ

i

©Scuderia Ferrari

Ο Λεκλέρ είναι μία «ανάσα» από το deal με τη Ferrari, εμπόδια για τον Σάινθ

Σύμφωνα με την La Gazzetta dello Sport ο Σαρλ Λεκλέρ και η Ferrari βρίσκονται κοντά σε πενταετή επέκταση της συνεργασίας τους μέχρι και το τέλος του 2029. Αντίθετα οι συζητήσεις με τον Κάρλος Σάινθ φέρεται να συνάντησαν εμπόδια.

Όλα δείχνουν ότι ο Σαρλ Λεκλέρ θα παραμείνει ο ηγέτης της Scuderia στην πίστα για έξι ακόμη χρόνια. Το τρέχον συμβόλαιο του Μονεγάσκου με τη Ferrari λήγει στο τέλος του 2024. Ωστόσο διάφορες φήμες θέλουν τον 26χρονο να εξετάζει όλες τις επιλογές που έχει μπροστά του, ενώ άλλες φήμες τον θέλουν να περνά όλη του την καριέρα στα κόκκινα.   

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Gazzetta dello Sport, η Ferrari και ο Λεκλέρ έφτασαν σε κατ’ αρχήν προφορική συμφωνία για την επέκταση του συμβολαίου τους μέχρι το τέλος του 2029, δηλαδή σε νέο πενταετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές της τάξης των 50 εκατομμυρίων ευρώ για τον νεαρό οδηγό.

Ο Λεκλέρ θα έχει επίσης μια ρήτρα στο νέο του συμβόλαιο που θα του επιτρέψει να φύγει από το Μαρανέλο σε περίπτωση που δεν του προσφερθεί ένα μονοθέσιο με το οποίο θα μπορούσε να διεκδικήσει νίκες και πρωταθλήματα. Οι ρήτρες αποδέσμευσης ωστόσο θα ισχύουν από το τρίτο έτος της νέας συμφωνίας. 

Αντίθετα ο Κάρλος Σάινθ έχει επίσης συμβόλαιο με τη Ferrari μέχρι το τέλος της σεζόν του 2024, αλλά το μέλλον του με την ομάδα δεν είναι τόσο ξεκάθαρο όσο αυτό του Λεκλέρ. Το όνομα του Ισπανού έχει συνδεθεί με μια πιθανή μετακίνηση στην Audi/Sauber, αλλά ο Σάινθ έκτοτε αρνήθηκε αυτούς τους ισχυρισμούς.

©Ferrari/ Κάρλος Σάινθ και Σαρλ Λεκλέρ

Ωστόσο, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ferrari, Τζον Έλκαν, ισχυρίστηκε ότι και οι δύο οδηγοί θα λάβουν επεκτάσεις συμβολαίων στην ημέρα των επενδυτών (της μητρικής εταιρείας επενδύσεων που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της οικογένειας Ανιέλι): «Ο Λεκλέρ και ο Σάινθ; Θα μείνουν φυσικά στην ομάδα», είπε.

Ωστόσο, το ρεπορτάζ του Ιταλικού μέσου υποστηρίζει ότι ενώ στον Σάινθ μπορεί να δοθεί παράταση, θα είναι μόνο για ένα χρόνο σε αντίθεση με το διετές συμβόλαιο για το οποίο «πιέζει». 

Επίσης το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η Ferrari μπορεί να ενδιαφέρεται να ελέγξει την κατάσταση του Ισπανού. που μπορεί να αναπτυχθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον Λάντο Νόρις. Το συμβόλαιο του Βρετανού με τη McLaren θα λήξει στο τέλος της σεζόν του 2025. 

Ο Λεκλέρ έχει κερδίσει πέντε αγώνες και έχει συγκεντρώσει 23 πολ ποζίσιονς με τη Ferrari από το 2019, ενώ ο Σάινθ έχει δύο νίκες και 5 πολ με την ιταλική ομάδα. Ο Σάινθ ήταν ο μόνος οδηγός εκτός της Red Bull που κέρδισε έναν αγώνα την φετινή σεζόν που ολοκληρώθηκε, κερδίζοντας το γκραν πρι της Σιγκαπούρης.