Ο Χάμιλτον σκέφτηκε ακόμα και να αποσυρθεί από τη Formula 1 το 2021

Λιούις Χάμιλτον

i

©Mercedes

Ο Χάμιλτον σκέφτηκε ακόμα και να αποσυρθεί από τη Formula 1 το 2021

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:57 - 01.12.2023 / Ανανεώθηκε: 17:02 - 01.12.2023

Ο Λιούις Χάμιλτον παραδέχθηκε μετά από δύο χρόνια ότι έφτασε πολύ κοντά στην απόσυρση το 2021 από τη Formula 1.

Το φινάλε του πρωταθλήματος της Formula 1 για το 2021 θα μείνει στην ιστορία ως ένα από τα πιο ανατρεπτικά. Η σεζόν εκείνη ήταν τόσο επεισοδιακή εντός κι εκτός πίστας που ακόμα και σήμερα παραμένει μεγαλύτερο αντικείμενο συζήτησης των οπαδών, σε σχέση με το φετινό πρωτάθλημα. 

Ο Μαξ Φερστάπεν προσπέρασε στον τελευταίο γύρο τον Λιούις Χάμιλτον για να πάρει τον πρώτο τίτλο της καριέρας του. Το σοκ για τον Βρετανό αλλά και για τη Mercedes ήταν τεράστιο, με τις αποφάσεις του πρώην διευθυντή αγώνα, Μάικλ Μάσι, να προκαλούν έντονες αντιδράσεις. 

Η ήττα αυτή φαίνεται να έχει επηρεάσει τη ψυχολογία του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, ωστόσο μετά από δύο χρόνια ο Χάμιλτον παραδέχθηκε πως έφτασε κοντά στην απόσυρση από τη Formula 1 το 2021.    

«Ξεκάθαρα, σκέφτηκα να σταματήσω. Εκείνη την περίοδο είχα πολλά στο μυαλό μου. Όμως το χειρότερο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να πάρει αποφάσεις βασιζόμενος σε αισθήματα. Όταν είσαι συναισθηματικά φορτισμένος, αρκετά συχνά δεν παίρνεις τις σωστές αποφάσεις. Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος και περίμενα να ηρεμήσουν τα πράγματα. Έπρεπε να καθαρίσει το μυαλό μου και μετά να πάρω τις σωστές αποφάσεις», ανέφερε ο Χάμιλτον.

Άγριο ξύλο από μεθυσμένους θεατές της F1 στο Άμπου Ντάμπι (vid)
FORMULA 1

18:42 - 30.11.2023

Άγριο ξύλο από μεθυσμένους θεατές της F1 στο Άμπου Ντάμπι (vid)

Ενώ ο τελευταίος αγώνας της F1 του 2023 είδε τον Μαξ Φερστάπεν να κλείνει μια απίστευτη σεζόν στο γκραν πρι του Άμπου Ντάμπι, άσχημες σκηνές σε ένα VIP πάρτι εκτυλίχθηκαν με θεατές να χτυπιούνται μεταξύ τους με μπουκάλια σαμπάνιας.

Και συνέχισε: «Ήμουν μαζί με τα ανίψια μου σε ένα πανέμορφο μέρος στη Χαβάι. Είχα μαζί μου την οικογένειά μου και κάποια στιγμή ένιωσα πολύ καλά με εμένα και αυτό με έκανε να θέλω να σηκωθώ και να συνεχίζω να αγωνίζομαι».