Πρωτιά για την Alpine του Οκόν στις τελευταίες για το 2023 δοκιμές του Άμπου Ντάμπι

Εστεμπάν Οκόν

i

©Alpine

Πρωτιά για την Alpine του Οκόν στις τελευταίες για το 2023 δοκιμές του Άμπου Ντάμπι

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:55 - 28.11.2023 / Ανανεώθηκε: 19:04 - 28.11.2023

Ο Εστεμπάν Οκόν σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στις τελευταίες δοκιμές για φέτος στη Formula 1, κατόπιν του καθιερωμένου τεστ νέων οδηγών και συνάμα ελαστικών της Pirelli ενόψει 2024 στη πίστα της Γιας Μαρίνα.

Λίγο από 48 ώρες μετά τη νίκη του Μαξ Φερστάπεν, μονοθέσια και οδηγοί βρέθηκαν και πάλι στη πίστα της Γιας Μαρίνα για μία ημέρα δοκιμών. 

Το μονοήμερο τεστ του Άμπου Ντάμπι είναι μια συνδυαστική δοκιμή για την παροχή πρόσθετων δεδομένων ελαστικών Pirelli, παρέχοντας παράλληλα την ευκαιρία στους νέους οδηγούς να κάνουν περισσότερους γύρους με ένα μονοθέσιο της Formula 1.

Ταχύτερος οδηγός της ημέρας ήταν ο Εστεμπάν Οκόν της Alpine, ο οποίος σημείωσε τη καλύτερη επίδοση στο 1:24,393. Πίσω από τον Γάλλο πιλότο βρέθηκε για μόλις 0,269 δευτερόλεπτα ο Πάτο Ο’ Γουόρντ με τη McLaren.

Στη 3η θέση βρέθηκε ο Φρέντερικ Βέστι της Mercedes, μπροστά από την κυρίαρχη για φέτος Red Bull του Σέρχιο Πέρες. Ο Μεξικανός τερμάτισε στη 2η θέση στη βαθμολογία των οδηγών με 285 βαθμούς. 

Ο Κάρλος Σάινθ της Ferrari ακολούθησε στη 5η θέση, ενώ η Aston Martin του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, Φερνάντο Αλόνσο κατετάγη στην 6η θέση της τελικής κατάταξης. 

Στην 7η θέση ήταν ο Τζακ Ντούχαν της Alpine, ο οποίος συμμετείχε και στα πρώτα δοκιμαστικά του τελευταίου αγωνιστικού τριημέρου της Formula 1 στο Άμπου Ντάμπι. Την τελική δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ρόμπερτ Σβάρτζμαν (Ferrari), Λόγκαν Σάρτζεντ (Williams) και Σαρλ Λεκλέρ (Ferrari). 

Ωστόσο η διαδικασία σημαδεύτηκε από το ατύχημα του Τζορτζ Ράσελ της Mercedes, ο οποίος είχε έξοδο στη στροφή 6, με αποτέλεσμα να διαλύσει την W14. Ευτυχώς ο Βρετανός πιλότος είναι καλά στην υγεία του. 

Η χρονιά τελείωσε και τυπικά με το πέρας του τεστ στο Άμπου Ντάμπι και άπαντες ανανεώνουν το ραντεβού τους στις πίστες για το δεύτερο μισό του Φλεβάρη και τις δοκιμές εξέλιξης ενόψει του 2024, στο Μπαχρέιν. 

Tags: