Ο Ντρούγκοβιτς θα παραμείνει τρίτος οδηγός της Aston Martin για το 2024

Φελίπε Ντρούγκοβιτς

i

©Aston Martin

Ο Ντρούγκοβιτς θα παραμείνει τρίτος οδηγός της Aston Martin για το 2024

Άγγελος Φραγκισκάτος 10:45 - 05.11.2023 / Ανανεώθηκε: 10:46 - 05.11.2023

Η Aston Martin εκμεταλλεύτηκε το γκραν πρι της Βραζιλίας για να ανακοινώσει τη παραμονή του Φελίπε Ντρούγκοβιτς για την επόμενη σεζόν.

Ο Φελίπε Ντρούγκοβιτς θα παραμείνει τρίτος οδηγός της Aston Martin για το 2024. 

Η βρετανική ομάδα έχει εκμεταλλευτεί το αγωνιστικό τριήμερο στο Σάο Πάολο για να επιβεβαιώσει τη παραμονή του Βραζιλιάνου. Καθ 'όλη τη διάρκεια του 2023, συνδύασε τον ρόλο του στην πίστα με ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ανάπτυξης πίσω από το τιμόνι της AMR21 σε κυκλώματα σε όλη την Ευρώπη. 

Την επόμενη σεζόν θα συνεχίσει να παρακολουθεί τους αγώνες της Formula 1 ως εφεδρικός οδηγός και θα πραγματοποιήσει επίσης εργασίες ανάπτυξης στον προσομοιωτή στο AMR Technology Campus στο Σιλβερστόουν, με στόχο να βοηθήσει την ομάδα μηχανικών να αξιολογήσει τις νέες εξελίξεις και τις τεχνικές βελτιώσεις. 

Πριν από αυτό, ο πρωταθλητής της F2 του 2022 έχει ακόμα ένα έργο σε εκκρεμότητα αυτή τη τρέχουσα σεζόν. Στο τέλος αυτού του μήνα, στο Άμπου Ντάμπι, ο Βραζιλιάνος θα συμμετάσχει στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές του Σαββατοκύριακου, με το μονοθέσιο του Φερνάντο Αλόνσο. Αυτό θα είναι το δεύτερο αγωνιστικό τριήμερο που θα συμμετάσχει για το 2023. Θυμίζουμε πως το Σεπτέμβριο, αντικατέστησε τον Λανς Στρολ στο Ιταλικό γκραν πρι. 

«Είμαι πολύ περήφανος που συνεχίζω να συνεργάζομαι με την Aston Martin για δεύτερη σεζόν. Η εστίασή μου είναι τώρα στην προετοιμασία για την επόμενες δοκιμές στο Άμπου Ντάμπι, οπότε ανυπομονώ να οδηγήσω ξανά την AMR23 και τη δουλειά που θα κάνω πράξη, με τους μηχανικούς κατά τη διάρκεια του χειμώνα για την προετοιμασία της επόμενης σεζόν», δήλωσε ο Ντρούγκοβιτς. 

Ο 23χρονο;ς βρέθηκε πίσω από το τιμόνι της AMR23 για πρώτη φορά στις φετινές δοκιμές προετοιμασίας, στην πίστα του Μπαχρέιν. Συνολικά, από τότε που μπήκε στην ομάδα, ο Ντρούγκοβιτς έχει ολοκληρώσει περισσότερα από 6.000 χιλιόμετρα, οδηγώντας την AMR22 και AMR23.