H McLaren συνεχίζει με κινητήρες της Mercedes μέχρι το 2030

Λάντο Νόρις

i

©McLaren

H McLaren συνεχίζει με κινητήρες της Mercedes μέχρι το 2030

Η McLaren επέλεξε τη σταθερότητα, επεκτείνοντας τη συμφωνία της για την προμήθεια κινητήρων της Mercedes μέχρι το 2030.

Οι διοικούντες τη McLaren επέλεξαν συνέχεια και σταθερότητα, καθώς σήμερα (24/11) επέκτειναν τη συμφωνία για τη χρησιμοποίηση κινητήρων της Mercedes έως το 2030. 

Η βρετανική ομάδα της χρησιμοποιεί κινητήρες της γερμανικής ομάδας από το 2021 (και στο παρελθόν κατά το διάστημα 1995-2014) και ήδη υπήρχε συμφωνία των δύο πλευρών, η οποία έληγε το 2025. 

Ωστόσο, με τους νέους κανονισμούς για τις μονάδες ισχύος με ενισχυμένη εστίαση στην ηλεκτρική ενέργεια που θα τεθούν σε ισχύ το 2026, η McLaren και η Mercedes θέλησαν να συνεχίσουν μαζί.

O επικεφαλής της McLaren, Ζακ Μπράουν, ανέφερε: «Η Mercedes είναι όλα αυτά τα χρόνια ένας φοβερός και αξιόπιστος συνεργάτης της McLaren. H επέκταση της συνεργασίας μας τονίζει την εμπιστοσύνη που έχουν οι μέτοχοί μας και η ομάδα για τις νέες μονάδες ισχύος και την κατεύθυνση που ακολουθούμε μαζί με τη Mercedes στη νέα εποχή των κανονισμών που ακολουθεί. 

Formula 1, Άμπου Ντάμπι: Όλο το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου (vids)
FORMULA 1

16:32 - 23.11.2023

Formula 1, Άμπου Ντάμπι: Όλο το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου (vids)

Ο εικοστός δεύτερος και τελευταίος αγώνας της Formula 1 του 2023 διεξάγεται στο Άμπου Ντάμπι το προσεχές τριήμερο (24-26/11). Αναλυτικά το πρόγραμμα για τα FP1, FP2 και FP3, το Qualifying και τον αγώνα της Κυριακής.

Έχουμε πετύχει πολλά μαζί, τόσο τις τελευταίες τρεις σεζόν όσο και τα προηγούμενα χρόνια, οπότε ανυπομονούμε όλα όσα θα έρθουν, καθώς συνεχίζουμε το ταξίδι μας για να παλεύουμε στις κορυφαίες θέσεις του gird».