Παραμένει στη Williams και το 2024 ο Σάρτζεντ

Τζέιμς Βόουλς και Λόγκαν Σάρτζεντ

i

©Williams

Παραμένει στη Williams και το 2024 ο Σάρτζεντ

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:31 - 01.12.2023 / Ανανεώθηκε: 21:32 - 01.12.2023

Η Williams αποφάσισε να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον Λόγκαν Σάρτζεντ, καθώς του ανανέωσε το συμβόλαιο για ακόμα έναν χρόνο.

Το πρωτάθλημα της Formula 1 ολοκληρώθηκε και ήδη οι ομάδες καταστρώνουν τα σχέδιά τους για τη νέα σεζόν που ακολουθεί. Έτσι η Williams την Παρασκευή (1/12) έκανε γνωστή την επέκταση της συνεργασίας της με τον Λόγκαν Σάρτζεντ, ο οποίος θα παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας και το 2024. 

Ο Αμερικανός ανέβηκε στη Formula 1 ως νικητής αγώνων στη Formula 4, Formula 3 και Formula 2, όπου κατέλαβε την τέταρτη θέση στην κατάταξη οδηγών του 2022 πίσω από τον Λίαμ Λόσον (τρίτος οδηγός στην AlphaTauri), τον Τεό Πουρσέρ της Sauber και τον εφεδρικό πιλότο της Aston Martin, Φελίπε Ντρούγκοβιτς.   

Ο Σάρτζεντ κέρδισε έναν βαθμό κατά τη διάρκεια του 2023, ο οποίος, σε συνδυασμό με τους 27 που σημείωσε ο ομόσταβλός του, Άλεξ 'Άλμπον, ήταν αρκετός για να ανέβει η Williams από την τελευταία θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών στην έβδομη θέση. 

Για την ανανέωση της συνεργασίας του με τη Williams, o Σάρτζεντ δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεχίσω με την ομάδα της Williams και το 2024. 

Μέχρι τώρα το ταξίδι με την ομάδα είναι φανταστικό και είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δίνεται να συνεχίσω να εξελίσσομαι ως οδηγός σε ένα τόσο ταλαντούχο και αφοσιωμένο γκρουπ ανθρώπων. Έχουμε συναρπαστικά σχέδια για το μέλλον και ανυπομονώ να συνεισφέρω στις επιτυχίες της ομάδας την επόμενη χρονιά».