Ούτε ο Φερστάπεν δεν μπόρεσε να νικήσει τον Χάαλαντ

Ούτε ο Φερστάπεν δεν μπόρεσε να νικήσει τον Χάαλαντ

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:31 - 22.12.2023 / Ανανεώθηκε: 20:34 - 22.12.2023

Ο Μαξ Φερστάπεν δεν κατάφερε να κερδίσει τον Έρλινγκ Χάαλαντ στα βραβεία του BBC.

Ο Μαξ Φερστάπεν νικήθηκε από τον Έρλινγκ Χάαλαντ στο βραβείο του BBC «World Sports Star of the Year». Ο πιλότος της Red Bull κέρδισε 19 από τα 22 γκραν πρι και τέσσερα από τα έξι Σπριντ το 2023, καθώς κατέκτησε το τρίτο του πρωτάθλημα, σημειώνοντας πολλά ρεκόρ στην πορεία. 

Αυτοί περιελάμβαναν τους περισσότερους πόντους πρωταθλήματος (575), το υψηλότερο ποσοστό νικών (86,4%) και έγινε ο πρώτος οδηγός που προηγήθηκε πάνω από 1.000 γύρους σε μια σεζόν καθώς τερμάτισε 290 βαθμούς μπροστά από τον ομόσταβλό του, Σέρχιο Πέρες. 

Ωστόσο, ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι σημείωσε 52 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις στην πρώτη του σεζόν στο αγγλικό ποδόσφαιρο, καθώς οι πολίτες έκαναν το τρεμπλ. 

Ο Χάαλαντ έσπασε το ρεκόρ των περισσότερων γκολ σε μια σεζόν στην Premier League με 36 σε μόλις 35 αγώνες καθώς κατέκτησε επίσης το Κύπελλο Αγγλίας και το Champions League

Οι άλλοι υποψήφιοι ήταν η νικήτρια της Χρυσής μπάλας στις Γυναίκες Αϊτάνα Μπονμάλτ, η γυμνάστρια Σιμόν Μπάιλς, ο σπουδαίος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς και ο νικητής του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ράγκμπι της Νότιας Αφρικής, Σίγια Κολίσι. 

Ο Φερστάπεν θα μπορούσε να γίνει ο τρίτος παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 που εξασφάλιζε το βραβείο, με τον Νίκι Λάουντα το 1977 και τον Σεμπάστιαν Φέτελ το 2013 τους άλλους δύο να το έχουν εξασφαλίσει με επιτυχία.