Ο Λεκλέρ πληγώθηκε από την επιτυχία του Σάινθ στη Σιγκαπούρη

Ο Λεκλέρ πληγώθηκε από την επιτυχία του Σάινθ στη Σιγκαπούρη

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:07 - 19.12.2023 / Ανανεώθηκε: 18:31 - 19.12.2023

Ο Σαρλ Λεκλέρ αποκάλυψε πως υπάρχει ένα συγκεκριμένο γεγονός από τη φετινή σεζόν της Formula 1 που τον πλήγωσε.

Παρά το γεγονός ότι τελικά τερμάτισε μπροστά στον συγκεκριμένο αγώνα της Ferrari, ο Σαρλ Λεκλέρ δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος με την απόδοσή του το 2023, όπου δεν πέτυχε καμία νίκη, αν και στο Λας Βέγκας ίσως την άξιζε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. 

Ο Μονεγάσκος είναι ιδιαίτερα απογοητευμένος από το γεγονός ότι ο Κάρλος Σάινθ πέτυχε τη μοναδική νίκη εκτός Red Bull στους 22 αγώνες της φετινής χρονιάς. «Με πονάει πολύ που δεν πήρα εγώ τη νίκη για την ομάδα. Ειδικά σε μία τέτοια σεζόν που είχαμε μόλις μία ευκαιρία να κερδίσουμε. 

Δεν τα πήγα καλά στις κατατακτήριες δοκιμές, έκανα λάθη, κάτι που συνολικά μου κόστισε τη νίκη. Ήταν όμως πάρα πολύ σημαντικό για την ομάδα. Κάναμε εκείνη τη μέρα τα πάντα σωστά», δήλωσε ο Λεκλέρ.

Ο Λεκλέρ αξιολόγησε τη σεζόν του 2023, θεωρώντας ότι η Ferrari δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών. «Δεν ήταν μια εξαιρετική σεζόν, γιατί το αυτοκίνητό μας δεν ήταν τόσο καλό όσο περιμέναμε. Από την άλλη πλευρά, μάθαμε επίσης πολλά για το 2024 και αυτό είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να περιμένει κανείς σε μια δύσκολη χρονιά», είπε δυσαρεστημένος.

«Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να αλλάξουμε πολλά αυτή τη σεζόν, αλλά μεσοπρόθεσμα μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Ο ίδιος είμαι αρκετά ευχαριστημένος με τον εαυτό μου. Τα χαρακτηριστικά αυτού του αυτοκινήτου δεν ταίριαζαν πραγματικά με το στυλ οδήγησης μου», δήλωσε για τη SF-23. 

«Έχουμε δουλέψει σε αυτό όλη τη σεζόν και σιγά σιγά βρήκαμε μια κατεύθυνση που μου ταιριάζει καλύτερα. Ειδικά το νέο τμήμα του δαπέδου στην Ιαπωνία με βοήθησε. Ο μπροστινός άξονας τώρα είναι καλύτερα. Η αρνητική πλευρά είναι μερικά ελαττώματα του μονοθεσίου στην έναρξη της σεζόν και, φυσικά, ο αποκλεισμός στο Όστιν», κατέληξε ο Μονεγάσκος.