Η Audi επιβεβαιώνει ότι το έργο της στη F1 παραμένει σταθερό για το 2026
i

©Audi

Η Audi επιβεβαιώνει ότι το έργο της στη F1 παραμένει σταθερό για το 2026

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:36 - 16.12.2023 / Ανανεώθηκε: 20:39 - 16.12.2023

H Audi εξαφάνισε μέσω του νέου CEO οποιαδήποτε αμφιβολία εισόδου της στη Formula 1 το 2026 με την ομάδα της Sauber.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Audi, Γκέρνοτ Ντόλνερ, επιβεβαίωσε και επανέλαβε το σχέδιο της γερμανικής φίρμας για να ενταχθεί στη Formula 1 το 2026, τερματίζοντας τις εικασίες ότι επανεξετάζει την απόφασή της. 

Η Audi ανακοίνωσε πέρυσι στο Βελγικό γκραν πρι (Αύγουστος 2022) την πρόθεσή της να ενταχθεί στο grid το 2026, που συμπίπτει με την εισαγωγή νέων τεχνικών κανονισμών. Ο υβριδικός κινητήρας 50% ήταν ένας πολύ καλός ισχυρισμός για τη μάρκα, λαμβάνοντας υπόψη την εστίαση των μοντέλων του δρόμου. 

Έκτοτε, η εταιρεία του Ίνγκολσταντ απέκτησε μερίδιο στη Sauber Motorsport, τον στρατηγικό της εταίρο για την είσοδό της στην F1, και θα αυξήσει σταδιακά το μερίδιό της, έως τουλάχιστον 75%, έως το 2026. 

Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες έχουν διαρρεύσει ελάχιστες πληροφορίες σχετικά με την πρόοδο της Audi στην ανάπτυξη κινητήρων, που οδήγησε σε εικασίες ότι ο γερμανικός κατασκευαστής σκέφτηκε να εγκαταλείψει τα σχέδιά του στην F1. Έχει επίσης ειπωθεί, με μικρή βάση, ότι το επίπεδο κινητήρα της Audi ήταν πίσω από αυτό των αντιπάλων της.

©Audi

Ο Ντόλνερ, ένα 54χρονο στέλεχος του Ομίλου Volkswagen, ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος της Audi τον Σεπτέμβριο μετά την απόλυση του Μάρκους Ντέουσμαν, ο οποίος πρωτοστάτησε στα σχέδια εισόδου της εταιρείας στην F1 μέσω μιας πιθανής εξαγοράς της Sauber και της ανάπτυξης της δικής της μονάδας ισχύος. 

Ωστόσο ο Ντόλνερ διέψευσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη φημολογία για βήμα προς τα πίσω από την Audi: «Υπάρχει μια ξεκάθαρη απόφαση από το διοικητικό συμβούλιο της Audi και της Volkswagen πως η Audi Θα εισέλθει στη Formula 1 από το 2026. Το πλάνο είναι σε ισχύ. Μέχρι πρότινος είχαμε ένα πολύ περίπλοκο σύστημα επιτροπών. Εν ολίγοις, είμαστε πλέον ταχύτεροι στη λήψη πολύ σημαντικών αποφάσεων οι οποίες λαμβάνονται από την ομάδα του εκτελεστικού συμβουλίου». 

Από τη πλευρά του ο εκπρόσωπος της Sauber, Αλεσάντρο Αλούνι Μπράβι, επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Ντόλνερ: «Η αφοσίωση της Audi ήταν πολύ ισχυρή από την αρχή της συνεργασίας μας. Το αγωνιστικό πρόγραμμα της Formula 1 έχει εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο της Audi, έχει επιβεβαιωθεί επίσης από το εποπτικό συμβούλιο της Audi και στη συνέχεια πήρε έγκριση και από το εποπτικό συμβούλιο της Volkswagen. Όλος ο όμιλος στηρίζει το εγχείρημα αυτό. Η αλλαγή του CEO δεν αλλάζει κάτι, διότι δεν αποφασίζει μόνο ένα άτομο στον όμιλο».

Tags: