Έξαλλος ο Χάμιλτον με τη FIA: «Ανεπίτρεπτη η συμπεριφορά της στον Τότο και τη Σούζι»

Λιούις Χάμιλτον

i

©Mercedes

Έξαλλος ο Χάμιλτον με τη FIA: «Ανεπίτρεπτη η συμπεριφορά της στον Τότο και τη Σούζι»

Ο Λιούις Χάμιλτον δεν μάσησε τα λόγια του και επιτέθηκε στη FIA σχετικά με τα όσα συνέβησαν μέσα στην εβδομάδα με την έρευνα κατά των Τότο και Σούζι Βολφ.

Δραματικές ήταν οι εξελίξεις στον «μαγικό» κόσμο της Formula 1 λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση της φετινής αγωνιστικής σεζόν. 

Συγκεκριμένα στο επίκεντρο της FIA και του πειθαρχικού της τμήματος βρέθηκαν την Τρίτη (5/12) ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ και η σύζυγός του και διευθύντρια του F1 Academy, Σούζι Βολφ σχετικά με πιθανή διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών της FOM.

Αυτό που πυροδότησε την έρευνα ήταν ένα δημοσίευμα του περιοδικού Business F1, το οποίο δε θεωρείται αξιόπιστο στα paddock της Formula 1. Ωστόσο η απάντηση των ομάδων του παγκόσμιου πρωταθλήματος ήταν άμεση, καθώς αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στη συγκεκριμένη υπόθεση. 

Όλα αυτά έγιναν λίγες ώρες πριν το ετήσιο γκαλά της FIA, στο οποίο βραβεύτηκαν οι αστέρες του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes δεν μάσησε τα λόγια για τα όσα συνέβησαν με τους Τότο και Σούζι Βολφ, ενώ μεταξύ άλλων χαρακτήρισε την συμπεριφορά της FIA ως ανεπίτρεπτη. 

«Ήταν μία δύσκολη εβδομάδα. Είναι μία αρκετά απογοητευτική εβδομάδα ειλικρινά. Είδα το κυβερνών σώμα του σπορ μας να αμφιβάλλει για την αξιοπρέπεια της Σούζι Βολφ, μια από τις πιο τρομερές ηγέτιδες που είχαμε ποτέ στο σπορ μας, δίχως αποδεικτικά στοιχεία. Στο τέλος είπαν μια απλή συγγνώμη. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο», ανέφερε αρχικά ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. 

«Έχουμε πολλούς φοβερούς ανθρώπους που κάνουν τρομερή δουλειά στο σπορ μας. Υπάρχει μια συνεχής μάχη κατά της διαφορετικότητας και της ποικιλομορφίας στο σπορ μας. Φαίνεται πως υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι στην ηγεσία της FIA που σε κάθε μας προσπάθεια να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, προσπαθούν να μας τραβήξουν πίσω. Αυτό πρέπει να αλλάξει», πρόσθεσε. 

Η ερώτηση που ο πιο κοντινός άνθρωπος του Σουμάχερ από τον αθλητισμό αρνείται να απαντήσει για την υγεία του Γερμανού
FORMULA 1

19:19 - 07.12.2023

Η ερώτηση που ο πιο κοντινός άνθρωπος του Σουμάχερ από τον αθλητισμό αρνείται να απαντήσει για την υγεία του Γερμανού

Για την κατάσταση του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή και θρύλου της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ, κλήθηκε να μιλήσει και πάλι ο Ζαν Τοντ, λίγες ημέρες πριν τη συμπλήρωση δέκα ετών από το ατύχημα του Γερμανού.

Τέλος, ο Χάμιλτον μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον φίλο του και όχι απλά διευθυντή του, Τότο Βολφ: «Είναι ένας τρομερός ηγέτης. Τον γνωρίζω από τότε που ήρθαμε μαζί στη Mercedes το 2013. Το ταξίδι μας όλα αυτά τα χρόνια είναι πολύ ενδιαφέρον. Μεγαλώσαμε μαζί με την ομάδα και δεν έχει χάσει ίχνος της ανταγωνιστικότητάς του. Συνεχίζει να μας δίνει κίνητρο. Εχθές είχαμε μια ομιλία με όλους τους ανθρώπους στο εργοστάσιο. Ξέρει να δείχνει κατανόηση, έχει πάρει πολλά μαθήματα στη ζωή του. Είμαι πολύ περήφανος με την πρόοδο που έχει κάνει ως άνθρωπος».