Η Μαδρίτη κέρδισε τη Βαρκελώνη στον «εμφύλιο» της F1
i

©Red Bull

Η Μαδρίτη κέρδισε τη Βαρκελώνη στον «εμφύλιο» της F1

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:14 - 07.12.2023 / Ανανεώθηκε: 18:14 - 07.12.2023

Το γκραν πρι της Ισπανίας θα πραγματοποιείται από το 2026 στη Μαδρίτη, με ένα συμβόλαιο που θα έχει διάρκεια 10 χρόνια.

Οι διοργανωτές της Formula 1 θέλησαν να προχωρήσουν σε μία σημαντική αλλαγή. Συγκεκριμένα η Μαδρίτη αναμένεται από το 2026 και για τα επόμενα10 έτη να φιλοξενήσει το γκραν πρι της Ισπανίας αφήνοντας τη Βαρκελώνη μετά από 34 χρόνια. 

Το Circuit de Barcelona-Catalunya φιλοξενεί τον αγώνα F1 της Ισπανίας από το 1991 και προηγουμένως αποτελούσε ετήσια βάση για δοκιμές πριν από την κανονική σεζόν, που διεξάγονται τώρα συνήθως στο Μπαχρέιν. Θυμίζουμε πως η  πίστα της Καταλονίας έχει συμβόλαιο με το παγκόσμιο πρωτάθλημα μέχρι το 2026.

Το γκραν πρι της Μαδρίτης θα είναι ένα σιρκουί πόλης, με τη διαδρομή να έχει σχεδιαστεί γύρω από τις εγκαταστάσεις της IFEMA, της εταιρείας που διοργανώνει εκθέσεις, συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα της Ισπανίας. Πάντως οι ανακοινώσεις από τη Formula 1 αναμένονται σύντομα για την έκβαση του «εμφυλίου» που όλα δείχνουν πως κρίθηκε υπέρ της Μαδρίτης

Για την εξέλιξη αυτή ρωτήθηκε από δημοσιογράφους ο Δήμαρχος της Μαδρίτης. «Θεωρούμε ότι είμαστε η καλύτερη πόλη για να φιλοξενήσει Grand Prix της Formula 1. Έχουμε συνεργαστεί πάνω σε αυτό το θέμα με την IFEMA, όμως η επιβεβαίωση εξαρτάται από την F1», δήλωσε ο Χοσέ Λουίς Μαρτίνεθ Αλμέιδα. 

«Αληθεύει ότι γίνονται διαπραγματεύσεις, όμως αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε κάτι», δήλωσε ο Υπουργός Εκπαίδευσης και Επιστημών της τοπικής κυβέρνησης της Μαδρίτης, Εμίλιο Βισιάνα. «Μία τέτοια διοργάνωση θα έχει ανυπολόγιστη επίδραση στην οικονομία και την ανάπτυξη της περιοχής». 

Tags: