Οσμή σκανδάλου στη Formula 1 - Τι συμβαίνει με τον Τότο της Mercedes και τη σύζυγό του που είναι διευθύντρια του F1 Academy;

Τότο Βολφ και Σούζι Βολφ

i

©Mercedes

Οσμή σκανδάλου στη Formula 1 - Τι συμβαίνει με τον Τότο της Mercedes και τη σύζυγό του που είναι διευθύντρια του F1 Academy;

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:10 - 06.12.2023 / Ανανεώθηκε: 21:16 - 06.12.2023

Ο Τότο Βολφ και η σύζυγός του Σούζι Βολφ φέρονται να βρίσκονται στο επίκεντρο μιας έρευνας της FIA για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων.

Το διοικητικό όργανο των αγώνων της Formula 1 ερευνά τον επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ και τη σύζυγό του Σούζι, η οποία ηγείται της F1 Academy, μετά από ισχυρισμούς για σύγκρουση συμφερόντων. 

Σύμφωνα με το περιοδικό BusinessF1, ένα σχόλιο του Βολφ σε πρόσφατη συνάντηση των επικεφαλής των ομάδων, το οποίο φέρεται ότι βασιζόταν σε πληροφορίες που θα μπορούσε να έχει μόνο μέσω της FOM, ήταν εκείνο που πυροδότησε τους εν λόγω ισχυρισμούς. 

Η Mercedes και η Formula One Management, η οποία διαχειρίζεται την εμπορική πλευρά της F1, αρνήθηκαν οποιεσδήποτε κατηγορίες για ακατάλληλη ανταλλαγή πληροφοριών ή σύγκρουση συμφερόντων.  

Η ανακοίνωση της FIA αναφέρει: «Η FIA γνωρίζει για τις εικασίες που αφορούν τον ισχυρισμό ότι εμπιστευτικές πληροφορίες περνούν από μέλος της FOM σε επικεφαλής ομάδας της F1. Το τμήμα συμμόρφωσης της FIA διερευνά το ζήτημα.»

Η Mercedes έγραψε στο Twitter: «Έχουμε λάβει υπόψιν μας τη γενική ανακοίνωση της FIA, η οποία αποκρίνεται σε αβάσιμες κατηγορίες από ένα μέσο του Τύπου, και την ανεπίσημη ενημέρωση που τη συνέδεσε με τον επικεφαλής της Mercedes. Η ομάδα δεν έχει ενημερωθεί από το Τμήμα Συμμόρφωσης της FIA περί του θέματος κι ήταν ιδιαίτερα απροσδόκητο να μάθει για την έρευνα μέσω μιας ανακοίνωσης στα μέσα. 

Απορρίπτουμε ολοκληρωτικά τους ισχυρισμούς της ανακοίνωσης και των μέσων, τα οποία αδίκως αμαυρώνουν την ακεραιότητα και τη συμμόρφωση του Βολφ. Αυτονόητα, προσκαλούμε πλήρη και διαφανή επικοινωνία από το Τμήμα Συμμόρφωσης της FIA σχετικά με αυτήν τη διερεύνηση και τα περιεχόμενά της». 

Αντίστοιχα, η Σούζι Βολφ έκανε τη δική της δήλωση μέσω του λογαριασμού της στο Twitter, γράφοντας: «Είμαι πολύ προσβεβλημένη όμως δυστυχώς καθόλου έκπληκτη από τους δημόσιους ισχυρισμούς που έγιναν σήμερα. Είναι αποκαρδιωτικό που η ακεραιότητά μου αμφισβητείται με αυτόν τον τρόπο, ειδικά όταν οι ισχυρισμοί βασίζονται σε εκφοβιστικές και μισογυνιστικές συμπεριφορές, κι εστιάζουν στην οικογενειακή μου κατάσταση κι όχι στις ικανότητές μου. 

Στην πορεία της καριέρας μου στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, έχω συναντήσει και ξεπεράσει πολλά εμπόδια κι αρνούμαι να αφήσω αυτούς τους αβάσιμους ισχυρισμούς να επισκιάσουν την αφοσίωση και το πάθος μου για την F1 Academy. Ως γυναίκα σε αυτό το σπορ, έχω αντιμετωπίσει αρκετές προκλήσεις, όμως η δέσμευσή μου να γκρεμίσω τα τείχη και να χαράξω τον δρόμο ώστε οι επόμενες γενιές να επιτύχουν, παραμένει ακλόνητη. Με τον πιο ισχυρό τρόπο, διαψεύδω αυτές τις κατηγορίες».