Η ερώτηση που ο πιο κοντινός άνθρωπος του Σουμάχερ από τον αθλητισμό αρνείται να απαντήσει για την υγεία του Γερμανού

Ζαν Τοντ και Μίκαελ Σουμάχερ

i

©Ferrari

Η ερώτηση που ο πιο κοντινός άνθρωπος του Σουμάχερ από τον αθλητισμό αρνείται να απαντήσει για την υγεία του Γερμανού

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:19 - 07.12.2023 / Ανανεώθηκε: 19:23 - 07.12.2023

Για την κατάσταση του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή και θρύλου της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ, κλήθηκε να μιλήσει και πάλι ο Ζαν Τοντ, λίγες ημέρες πριν τη συμπλήρωση δέκα ετών από το ατύχημα του Γερμανού.

Στις 29 Δεκεμβρίου του 2013 ο Μίκαελ Σουμάχερ βρισκόταν με την οικογένειά του για διακοπές στις γαλλικές Άλπεις. Όμως τη στιγμή που έκανε σκι μαζί με το γιο του, Μικ, είχε ατύχημα και χτύπησε άσχημα στο κεφάλι. Σύμφωνα με τους γιατρούς αν δεν φορούσε κράνος τότε θα είχε χάσει σίγουρα τη ζωή του.

Μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ στη Γαλλία όπου επεβλήθη σε δύο χειρουργεία στο κεφάλι. Μάλιστα, λόγω του τραυματισμού του τέθηκε σε τεχνητό κώμα μέχρι τον Μάρτιο όπου έδειξε σημάδια συνειδητότητας. 

Το καλοκαίρι του 2014 μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στην Ελβετία, ενώ τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους επέστρεψε στο σπίτι του ώστε να ξεκινήσει το δύσκολο και απαιτητικό ταξίδι ανάρρωσης. Όλα αυτά τα χρόνια η οικογένειά του κρατούσε τα χαρτιά της κλειστά αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του.

Σε αυτά τα περισσότερα από εννέα χρόνια «σιωπής», λίγοι άνθρωποι επισκέφτηκαν τον επτά φορές πρωταθλητή στο σπίτι του, αλλά ένας από αυτούς που τον επισκέφτηκαν περισσότερο είναι ο πρώην επικεφαλής της Ferrari, Ζαν Τοντ, ο οποίος αργότερα έγινε πρόεδρος της FIA μεταξύ 2009 και 2021. Έτσι ο Τοντ μίλησε στην ισπανική «La Stampa» για την κατάσταση του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή. 

«Ο Μικάελ είναι φίλος μου, τον θεωρώ μέλος της οικογένειάς μου. Πηγαίνω και τον βλέπω τακτικά, στο παρελθόν έχουμε παρακολουθήσει Grand Prix στην τηλεόραση» δήλωσε ο Γάλλος πρώην επικεφαλής της Ferrar. 

Και συνέχισε: «Η κατάσταση της υγείας του παραμένει ένα ιδιωτικό θέμα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι λατρεύω τον Μίκαελ. Λατρεύω την οικογένειά του και είναι σωστό να σεβόμαστε την ιδιωτικότητά τους. Στην αρχή η σχέση μας ήταν καθαρά επαγγελματική. Μετά εμπλουτίστηκε με όλο και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, μέχρι που έγινε μια μεγάλη φιλία», συμπλήρωσε.