Παρελθόν και ο Μπρίβιο από την Alpine

Ντάβιντε Μπρίβιο

i

©Alpine

Παρελθόν και ο Μπρίβιο από την Alpine

Άγγελος Φραγκισκάτος 10:45 - 14.12.2023 / Ανανεώθηκε: 10:48 - 14.12.2023

Παρελθόν μετά από τρία χρόνια συνεργασίας αποτελεί από την Alpine ο Ιταλός Ντάβιντε Μπρίβιο.

Η χρονιά των αποχωρήσεων, ή μάλλον των απολύσεων στην Alpine, φτάνει στο ζενίθ της με την αποχώρηση του Ντάβιντε Μπρίβιο, ο οποίος αποτελεί και επίσημα παρελθόν από την γαλλική ομάδα μετά από ένα ταξίδι τριών ετών. 

Έφτασε από τη Suzuki στο MotoGP, καθώς ήταν διευθυντής του Ζοάν Μιρ (Repsol Honda) τη χρονιά που κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο στην κατηγορία και η καριέρα του τελειώνει στο τέλος της χρονιάς, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Alpine αυτή την Τρίτη (12/12). 

Ο Μπρίβιο, ένας μεγάλος φίλος του προέδρου της Renault, Λούκα Ντε Μέο, «προσγειώθηκε» ως ένα από τα ονόματα των αστέρων μαζί με τον Φερνάντο Αλόνσο, στα τέλη του 2020. Στη συνέχεια, καθώς περνούσαν οι μήνες, η φιγούρα των Λορέν Ροσί και Σιρίλ Αμπιτεμπούλ πρώτα και ο Ότμαρ Σάφναουερ μετά, δεν του άφησε ξεκάθαρο ρόλο στην ομάδα. 

Ο Νόρις παραμένει πιστός στη McLaren
FORMULA 1

16:07 - 10.12.2023

Ο Νόρις παραμένει πιστός στη McLaren

Ο Λάντο Νόρις είναι το πρόσωπο των ημερών, καθώς το όνομά του ακούγεται έντονα για τις Ferrari και Red Bull. Ωστόσο ο Βρετανός παραμένει πιστός στην ομάδα με την οποία έκανε ντεμπούτο στη Formula 1.

«Ήταν ένα κεφάλαιο στην καριέρα μου για το οποίο είμαι υπερήφανος και θέλω να ευχαριστήσω την Alpine για την ευκαιρία να εκπληρώσω την επιθυμία μου να βιώσω τι θα πει Formula 1 αλλά και για να περάσω μέρος της εμπειρίας μου στο μηχανοκίνητο αθλητισμό σε νέους οδηγούς, μέσω της Ακαδημίας», είπε ο 59χρονος. Τη θέση του στο ρόλο του επικεφαλής της Ακαδημίας ανέλαβε ο Ζουλιέν Ρουζ.

Tags: