Η FIA απέσυρε την έρευνα κατά του Βολφ και της συζύγου του, Σούζι

Σούζι Βολφ και Τότο Βολφ

i

©Mercedes

Η FIA απέσυρε την έρευνα κατά του Βολφ και της συζύγου του, Σούζι

Άγγελος Φραγκισκάτος 22:18 - 07.12.2023 / Ανανεώθηκε: 22:31 - 07.12.2023

Μετά τις έντονες αντιδράσεις η FIA απέσυρε και επίσημα την έρευνά της κατά του Τότο Βολφ και της γυναίκας του, Σούζι.

Μέσα σε 48 ώρες, η FIA πήρε πίσω την πειθαρχική έρευνα για τον Τότο Βολφ και τη Σούζι Βολφ σχετικά με μεταξύ τους ανταλλαγή εμπιστευτικών πληροφοριών. 

Οι υποψίες για τον Βολφ προήλθαν από μια υποτιθέμενη δήλωση στον Τύπο ενός επικεφαλής ομάδας της F1, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε. Ωστόσο, αυτή την Τετάρτη (6/12) υπήρξε κοινή ανακοίνωση στην οποία αναφερόταν ότι καμία ομάδα δεν είχε καμία επίσημη υποψία για όσα ειπώθηκαν. 

Προφανώς μια αδιακρισία του ίδιου του Τότο σε μια συνάντηση των επικεφαλής ομάδων της F1 (γίνονταν κουβέντα ότι ήξερε πώς η Red Bull ξεπέρασε το ανώτατο όριο δαπανών πριν από οποιονδήποτε άλλον, καθώς και τα σχέδια των μονοθεσίων του 2023, αλλά και τους νέους τεχνικούς κανονισμούς που επιβλήθηκαν στη Σιγκαπούρη), έβαλε αρκετούς αντιπάλους σε σκέψη. 

Αρκετοί επικεφαλής ζήτησαν από τη FIA να ενεργήσει λόγω της εγγύτητας του Βολφ με διάφορα στοιχεία εντός του ανώτατου οργάνου, κάτι που θα αντικατοπτρίζει σύγκρουση συμφερόντων, επειδή ο Αυστριακός είχε πρόσβαση σε εμπιστευτικά στοιχεία της FOM, η οποία έχει τη διαχείριση της Formula 1. 

Πρόκειται για στοιχεία στα οποία δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση άλλοι επικεφαλής ομάδων. Επιπλέον η Σούζι Βολφ είναι πιθανό να μάθει ορισμένες συζητήσεις μεταξύ των επικεφαλής ομάδων, κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί υπέρ της FOM.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της FIA: 

«Μετά την επανεξέταση του Κώδικα Δεοντολογίας και της Πολιτικής της F1 για Σύγκρουση Συμφερόντων της FOM (Formula One Management) και την επιβεβαίωση ότι υπάρχουν μέτρα για τον περιορισμό πιθανών συγκρούσεων συμφερόντων, η FIA είναι ικανοποιημένη από το γεγονός ότι το σύστημα συμμόρφωσης της FOM είναι αρκετά ισχυρό ώστε να αποτρέψει οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη αποκάλυψη εμπιστευτικών πληροφοριών. 

Η ερώτηση που ο πιο κοντινός άνθρωπος του Σουμάχερ από τον αθλητισμό αρνείται να απαντήσει για την υγεία του Γερμανού
FORMULA 1

19:19 - 07.12.2023

Η ερώτηση που ο πιο κοντινός άνθρωπος του Σουμάχερ από τον αθλητισμό αρνείται να απαντήσει για την υγεία του Γερμανού

Για την κατάσταση του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή και θρύλου της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ, κλήθηκε να μιλήσει και πάλι ο Ζαν Τοντ, λίγες ημέρες πριν τη συμπλήρωση δέκα ετών από το ατύχημα του Γερμανού.

Η FIA επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα όσον αφορά το ηθικό ή το πειθαρχικό κομμάτι στο οποίο να εμπλέκεται κάποιο άτομο. Ως ρυθμιστής της διαδικασίας, η FIA έχει το καθήκον να διατηρήσει την ακεραιότητα του παγκόσμιο μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η FIA επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για ακεραιότητα και δικαιοσύνη».