Η οριστική ημερομηνία της αποκάλυψης του νέου μονοθεσίου της Ferrari

Η οριστική ημερομηνία της αποκάλυψης του νέου μονοθεσίου της Ferrari

Άγγελος Φραγκισκάτος 13:52 - 17.12.2023 / Ανανεώθηκε: 13:53 - 17.12.2023

Η Scuderia Ferrari επιβεβαίωσε τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ότι θα παρουσιάσει το νέο της μονοθέσιο στις 13 Φεβρουαρίου 2024.

Η Ferrari αποκάλυψε ότι θα παρουσιάσει το μονοθέσιό της στη Formula 1 για το 2024 στις 13 Φεβρουαρίου, λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη της νέας σεζόν. 

Η ιταλική ομάδα μπαίνει στην νέα σεζόν ελπίζοντας να χτίσει πάνω στο δύσκολο του 2023 που την είδε να ολισθαίνει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών. Ξεκίνησε την σεζόν ελπίζοντας να αμφισβητήσει τη κυριαρχία της Red Bull για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έχοντας εξασφαλίσει τέσσερις νίκες σε αγώνες το 2022. 

Ωστόσο, αντιμετώπισε μια σειρά από προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων ανησυχιών σχετικά με την αξιοπιστία και αποτυχημένων κλήσεων στρατηγικής. Επικράτησε στο γκραν πρι της Σιγκαπούρης με τον Κάρλος Σάινθ, σηματοδοτώντας τον μοναδικό αγώνα κατά τη διάρκεια της χρονιάς που η Red Bull δεν κατάφερε να κερδίσει. 

Την αποκάλυψη της ημερομηνίας την έκανε ο επικεφαλής της Scuderia, Φρεντ Βασέρ: «Η αποκάλυψη θα λάβει μέρος στις 13 Φεβρουαρίου, μία ημέρα πριν του Αγίου Βαλεντίνου. Τότε θα δείτε τις λεπτομέρειες της. 

Φέτος οι δοκιμές εξέλιξης είναι λίγο νωρίτερα και έπρεπε να φέρουμε κι εμείς την παρουσίασή μας λίγο νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι. Νομίζω πως κάποιες άλλες ομάδες θα επιλέξουν να κάνουν τα αποκαλυπτήρια στις 14. Αλλά είναι μεγάλη πρόκληση να είμαστε έτοιμοι για το Μπαχρέιν».

Το νέο μονοθέσιο της Scuderia Ferrari καλούνται να το οδηγήσουν στην επιτυχία, ξανά, οι Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ.