Αυτό είναι το νέο όνομα της Sauber για το 2024

Γκουάνγιου Ζου

i

©Alfa Romeo

Αυτό είναι το νέο όνομα της Sauber για το 2024

Νέο όνομα για την Sauber, μετά την αποχώρηση της Alfa Romeo από την Formula 1.

Η ομάδα της Sauber που αγωνίζεται στη Formula 1 ως Alfa Romeo από το 2019 επιβεβαίωσε το νέο της όνομα για τις επόμενες δύο σεζόν. 

Η ελβετική ομάδα, η οποία θα ενώσει τις δυνάμεις της με την Audi από το 2026, επιβεβαίωσε μια νέα εταιρική σχέση ονοματοδοσίας με την υπηρεσία streaming Kick.com για την ενδιάμεση διετία. 

Το πλήρες όνομα της ομάδας στη λίστα συμμετοχών της FIA ήταν Stake F1 Team Kick Sauber, που σημαίνει ότι έχει διατηρήσει τη συνεργασία με την αυστραλιανή εταιρεία καζίνο Stake. Η ομάδα επιβεβαίωσε τη νέα συνεργασία με μια εικόνα του λογότυπου Kick στο Halo του μονοθεσίου. 

Ο εκπρόσωπος της ομάδας, Αλεσάντρο Αλούνι Μπράβι, δήλωσε για την αλλαγή ονόματος: «Η Sauber ήταν ανέκαθεν μια καινοτόμα ομάδα που έσπαγε το κατεστημένο. Η συνεργασία μας με την Kick.com είναι ακόμη ένα δείγμα της φιλοσοφίας μας και αυτό μας δίνει επιπλέον ώθηση. Μαζί με την Kick.com, o στόχος μας είναι να βρούμε νέους καινοτόμους τρόπους να έρθουμε πιο κοντά στους φιλάθλους της Formula 1».

©Alfa Romeo

Οδηγοί της Stake F1 Team Kick Sauber θα είναι οι Βάλτερι Μπότας και Γκουάνγιου Ζου, οι οποίοι αμφότεροι μπαίνουν στον τελευταίο χρόνο συμβολαίου τους με την ελβετική ομάδα. 

Η Sauber φέτος δεν είχε καλή χρονιά καθώς τερμάτισε 9η στο πρωτάθλημα κατασκευαστών το 2023, τρεις θέσεις κάτω από αυτή που είχε τερματίσει την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.