Η Mercedes συζητά με τον Αλόνσο μετά το «διαζύγιο» με τον Χάμιλτον

Φερνάντο Αλόνσο

i

©Aston Martin F1 Media

Η Mercedes συζητά με τον Αλόνσο μετά το «διαζύγιο» με τον Χάμιλτον

Πάνος Κορομηλάς 19:38 - 01.02.2024 / Ανανεώθηκε: 23:29 - 01.02.2024

Στο πρόσωπο του Φερνάντο Αλόνσο φαίνεται πως βρίσκει η Mercedes τον αντικαταστάτη του Λιούις Χάμιλτον.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον κόσμο της Formula 1. Ο Λιούις Χάμιλτον ήρθε σε συμφωνία με τη Ferrari, ώστε να ενταχθεί στην ομάδα από το 2025, παρά το διετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει πέρσι με την Mercedes. Ο Βρετανός οδηγός φαίνεται πως θα αξιοποιήσει τον ειδικό όρο που υπήρχε στο συμβόλαιό του, σύμφωνα με τον οποίο μπορεί να ενταχθεί σε άλλη ομάδα νωρίτερα, εάν πληρώσει 100 εκατομμύρια λίρες.

Ο Χάμιλτον μετρά επτά κατακτήσεις παγκοσμίων πρωταθλημάτων και τη φετινή σεζόν αποτελεί μαζί με τον Τζορτζ Ράσελ το δίδυμο των οδηγών της γερμανικής ομάδας. 

Μετά την εξέλιξη αυτή, δημιουργείται ένα κενό που πρέπει να καλύψει με νέο οδηγό. Ο Φερνάντο Αλόνσο φαίνεται πως είναι ο εκλεκτός της Mercedes, με δημοσιεύματα να αναφέρουν πως ήδη ο Τότο Βολφ έχει ξεκινήσει συζητήσεις με τον Ισπανό οδηγό, ώστε να ενταχθεί στην ομάδα από το επόμενο έτος. 

Ο Αλόνσο πάντως αυτή τη στιγμή είναι μέλος της Aston Martin και ακόμα δεν υπάρχει κάποια οριστική απόφαση για το μέλλον του. Υπενθυμίζεται πως μετρά δύο κατακτήσεις παγκοσμίων πρωταθλημάτων στην καριέρα του, το 2005 και το 2006, όταν ήταν ακόμη στην ομάδα της Renault.