«Σεισμός» στη Formula 1 - Στη Ferrari ο Χάμιλτον;

Ο Λιούις Χάμιλτον

i

© Print Screen

«Σεισμός» στη Formula 1 - Στη Ferrari ο Χάμιλτον;

Γιάννης Λιβανός • 12:20 - 01.02.2024 / Ανανεώθηκε: 19:09 - 02.02.2024

Φωτιά στην F1 θέλει να βάλει η Ferrari! Οι φήμες ότι ο Λιούις Χάμιλτον και η ιταλική ομάδα βρίσκονται κοντά σε συμφωνία κυκλοφορούν πιο πολύ από ποτέ, προκαλώντας πανζουρλισμό στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Παροξυσμός στον μηχανοκίνητο αθλητισμό! Ο λόγος; Η φημολογούμενη μετακίνηση του Λιούις Χάμιλτον από τη Mercedes-AMG PETRONAS στη Ferrari. Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος και σχολιαστής της Formula 1, Γουίλ Μπάξτον έκανε ένα ποστάρισμα στο twitter, που έβαλε «φωτιά» στον κόσμο της F1. Με το ποστάρισμα αυτό ενισχύθηκε και η φήμη που θέλει τη Ferrari να δίνει «γη και ύδωρ» στον Λιούις Χάμιλτον, για να τον κάνει οδηγό της.

Το δημοσίευμα του εξειδικευμένου σε θέματα της F1 σάιτ, formu1a.uno, προκάλεσε πάταγο στα social media, αφού έγραφε: «Υπάρχει συμφωνία ανάμεσά τους»;

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Ferrari ανανέωσε τη συνεργασία της με τον Σαρλ Λεκλέρ, (οι φήμες κάνουν λόγο για συμφωνία μέχρι το 2029), και μάλιστα με αύξηση αποδοχών του πιλότου, που πλέον πρόκειται να αγγίζουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. 

Τροφή στα σενάρια για «γάμο» μεταξύ Ferrari και Λιούις Χάμιλτον δίνει και η καθυστέρηση της ανανέωσης της συνεργασίας της ιταλικής ομάδας με τον Κάρλος Σάινθ. Ο λόγος είναι η «τρελή» ιδέα των ανθρώπων της Ferrari, που θέλουν να κάνουν μια κίνηση που θα προκαλέσει κρότο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, παίρνοντας τον Λιούις Χάμιλτον από τη Mercedes.

Οι ιθύνοντες της ιταλικής ομάδας γνωρίζουν ότι ο Χάμιλτον έχει συμβόλαιο με τη Mercedes για έναν συν έναν χρόνο, κάτι που ξεκάθαρα θέλουν να εκμεταλλευτούν στο στρατόπεδο της Ferrari. Οι Ιταλοί θέλουν να προσθέσουν στο δυναμικό τους τον επτάκις πρωταθλητή Χάμιλτον, αφού μετά τη φυγή του Φέτελ, δεν έχουν πιλότο με διακρίσεις στην ομάδα τους. 

Σάιτ του twitter που ασχολούνται διεξοδικά με τη F1, έχουν «ντύσει» ήδη τον Χάμιλτον στα κόκκινα προμηνύοντας με αυτόν τον τρόπο εξελίξεις ακόμη και στο προσεχές διάστημα.

Ο Λιούις Χάμιλτον γεννημένος το 1985 παραμένει στην κορυφή της λίστας των πιλότων με τα περισσότερα πρωταθλήματα έχοντας επτά, όσα και ο Μίκαελ Σουμάχερ, με τις περισσότερες νίκες (103), με τις περισσότερες πολ-ποζίσιονς (104) και με τα περισσότερα πόντιουμς (197) στην ιστορία της Formula 1. Σίγουρα και ο ίδιος ο Βρετανός οδηγός θα ήθελε προτού αποχωρήσει από το άθλημα να γίνει και επισήμως ο πιο πολυνίκης πιλότος στην ιστορία της F1, κατακτώντας τουλάχιστον ένα ακόμη πρωτάθλημα.

Ο Χάμιλτον παραμένει σε άριστη φυσική αλλά και πνευματική κατάσταση, αναζητώντας το όγδοο πρωτάθλημα σε μια καριέρα γεμάτη τίτλους και διακρίσεις.

Ferrari - Χάμιλτον: «Φλέρτ» με παρελθόν

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ferrari «βάζει» στο μάτι τον Χάμιλτον, αφού τον «φλέρταρε» έντονα και παλιότερα. Ο ίδιος μπορεί να δηλώνει πίστη και αφοσίωση στη Mercedes, ωστόσο το γεγονός ότι η γερμανική ομάδα έχει «πάει πίσω» τα τελευταία χρόνια σε σχέση με τις ακμάζουσες Red Bull Racing και Ferrari, είναι κάτι που μπορεί να κάνει τον Βρετανό να αναθεωρήσει.

Να σημειωθεί πως ο Χάμιλτον μέχρι στιγμής έχει τρέξει σε δύο ομάδες, τη McLaren(2007-2012), με την οποία κέρδισε το πρώτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα και τη Mercedes (2013 έως σήμερα), με την οποία έχει μετατραπεί σε θρύλο του αθλήματος.