Ανακοινώθηκε η νέα ταυτότητα της AlphaTauri για το 2024 - Το πιο περίεργο όνομα στην ιστορία της F1

Ντάνιελ Ρικιάρντο και Γιούκι Τσουνόντα

i

©Scuderia Alpha Tauri

Ανακοινώθηκε η νέα ταυτότητα της AlphaTauri για το 2024 - Το πιο περίεργο όνομα στην ιστορία της F1

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:37 - 25.01.2024 / Ανανεώθηκε: 19:39 - 25.01.2024

Η AlphaTauri μετονομάζεται σε Visa Cash App RB Formula One Team κι όχι Racing Bulls εν όψει της νέας σεζόν στη Formula 1.

Η AlphaTauri θα βγει από τις χειμερινές διακοπές της Formula 1 με ένα ολοκαίνουργιο όνομα. 

Η δεύτερη ομάδα της Red Bull εντάχθηκε στο grid το 2006 και αρχικά αγωνίστηκε με το πρόσχημα της Toro Rosso (που σημαίνει Red Bull στα ιταλικά) αλλά μετονομάστηκε σε AlphaTauri από το 2020 για να προωθήσει τη μάρκα μόδας της εταιρείας, ενώ φέτος θα μάχεται στις πίστες ως Visa Cash App RB Formula One Team.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη αθλητική χορηγία της Visa εδώ και πάνω από μια δεκαπενταετία. Η συμφωνία περιλαμβάνει την ομάδα Visa Cash App RB, συνεργασία ονομασίας για την ομάδα της F1 Academy και την ομάδα Red Bull. 

Το λογότυπο της Visa θα εμφανίζεται στα μονοθέσια τόσο της Red Bull και της Visa Cash App RB όσο και στις νέες συμμετοχές της F1 Academy από τις αντίστοιχες ομάδες. 

Το 2024 οι οδηγοί της ιταλικής ομάδας θα είναι ο Γιούκι Τσουνόντα και ο Ντάνιελ Ρικιάρντο, ο οποίος αντικατέστησε τον Νικ Ντε Βρις μεσούσης της σεζόν του 2023, ενώ επέστρεψε μετά το κάταγμα που υπέστη στο χέρι στο ολλανδικό γκραν πρι. 

Θυμίζουμε πως ο Φραντς Τοστ αποχώρησε από την ομάδα ως επικεφαλής μετά από 18 χρόνια. Τη θέση του θα πάρει ο Λοράν Μεκίς, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει εργαστεί στη Scuderia Ferrari. Τη περασμένη σεζόν η ιταλική ομάδα κατετάγη όγδοη στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με 25 βαθμούς, αφήνοντας πίσω τις Alfa Romeo (16) και Haas (12). 

Η επίσημη παρουσίαση του νέου μονοθεσίου της Visa Cash App RB Formula One Team θα γίνει στις 8 Φεβρουαρίου, στο Λας Βέγκας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.