Είναι βέβαιο: Ο Λιούις Χάμιλτον στη Ferrari από το 2025
i

© PrtScr

Είναι βέβαιο: Ο Λιούις Χάμιλτον στη Ferrari από το 2025

Γιάννης Λιβανός • 14:29 - 01.02.2024 / Ανανεώθηκε: 19:09 - 02.02.2024

Κίνηση-ματ έκανε η Ferrari στη Formula 1! Ο Λιούις Χάμιλτον συμφώνησε με την ιταλική ομάδα, για να γίνει μέλος αυτής από το 2025.

Το «μπαμ» όλων των εποχών στη Formula 1 είναι γεγονός! Μία κίνηση που πρόκειται να «ταρακουνήσει» τον μηχανοκίνητο αθλητισμό πραγματοποίησε η Ferrari. Σύμφωνα με το Skysports, o Λιούις Χάμιλτον έδωσε τα χέρια με τη Ferrari προκειμένου να γίνει οδηγός της από το 2025.

Ο Βρετανός πιλότος μπορεί πέρυσι να είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο με τη Mercedes, εντούτοις οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για «μεταγραφή» στη Ferrari, κάνοντας χρήση του ειδικού όρου στο συμβόλαιο του, που του δίνει το δικαίωμα να σπάσει τη διάρκειά του έναντι 100 εκατομμυρίων λιρών.

Τη συμφωνία ανάμεσα σε Ferrari και Χάμιλτον επικύρωσε και ο Ιταλός δημοσιογράφος Πιερτζουζέπε Ντοναντόνι. Κάπως έτσι αναμένονται συνταρακτικές εξελίξεις τόσο στο στρατόπεδο της ιταλικής ομάδας, όσο και σε εκείνο της Mercedes.

Με τα νέα πια δεδομένα ο Χάμιλτον από την έναρξη της σεζόν του 2025 θα γίνει κάτοικος του Μαρανέλλο, ενώ ο Κάρλος Σάινθ αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τη Ferrari. 

Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστοί οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας του Χάμιλτον με την Ferrari . Ωστόσο υπενθυμίζεται ότι πέρυσι ο Χάμιλτον είχε αρνηθεί την πρόταση της Ferrari ύψους 40 εκατομμυρίων λιρών ετησίως, αποδεχόμενος την προσφορά της Mercedes του ύψους 50 εκατομμυρίων. Οπότε εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως μάλλον οι Ιταλοί «ανέβασαν» κι άλλο την προσφορά τους.