H Visa Cash App RB F1 παρουσίασε το μονοθέσιό της (vid & pics)

Μονοθέσιο Visa Cash App RB F1 Team για 2024

i

©Red Bull Content Pool

H Visa Cash App RB F1 παρουσίασε το μονοθέσιό της (vid & pics)

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:17 - 09.02.2024 / Ανανεώθηκε: 17:19 - 09.02.2024

Η ομάδα που μέχρι πέρσι αγωνιζόταν ως Alpha Tauri στη Formula 1, και φέτος μετονομάστηκε σε Visa Cash App RB, αποκάλυψε στο Λας Βέγκας το μονοθέσιό της για το 2024.

Μετά από έναν χειμώνα σημαντικών αλλαγών για την ομάδα που εδρεύει στη Φαέντζα, η οποία έχει νέο όνομα και νέα ταυτότητα, η VCARB 01 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε μία μεγάλη γιορτή στο Λας Βέγκας. 

Η RB έδειξε τα νέα της χρώματα -με τους καινούριους της χορηγούς- στο μονοθέσιο, το οποίο άλλαξε σημαντικά σε σχέση με την περσινή Alpha Tauri AT04. 

Στο τεχνικό μέτωπο, το νέο αυτοκίνητο διαθέτει μερικές ενδιαφέρουσες αλλαγές που το έχουν φέρει πιο κοντά στην αντίληψη της «αδελφής» ομάδας Red Bull, καθώς ήταν ανοιχτό ότι θα υπάρξει στενότερη συνεργασία για αυτή τη σεζόν. 

Αφού επέλεξε να βάλει πίσω ανάρτηση σχεδιασμένη από τη Red Bull από το περσινό γκραν πρι της Σιγκαπούρης, η RB άλλαξε και μια διάταξη μπροστινής ανάρτησης pull-rod για αυτή τη σεζόν. 

©Red Bull Content Pool

Αυτό το ευθυγραμμίζει πλήρως με τη διαμόρφωση που χρησιμοποίησε η Red Bull στη F1 μετά την κατάκτηση και των δύο τίτλων σύμφωνα με τους νέους κανόνες εφέ εδάφους. 

Ενώ η VCARB 01 διατηρεί πολλά από τα σχεδιαστικά στοιχεία της περσινού AlphaTauri AT04, ίσως η πιο προφανής αλλαγή είναι στην περιοχή του sidepod – και ειδικά στις εισαγωγές.

©Red Bull Content

Η RB έχει κινηθεί πολύ περισσότερο προς την ιδέα που έχει χρησιμοποιήσει η Red Bull, αν και η τρέχουσα σχεδίασή της είναι αναμφισβήτητα πιο παρόμοια με την RB18 του 2022. 

Η ομάδα έχει μεγάλες ελπίδες να μπορέσει να σημειώσει πρόοδο αυτή τη σεζόν μετά από μια ώθηση από τη Red Bull να βελτιώσει την τύχη της στη F1. Έχει μια νέα δομή διαχείρισης, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Πίτερ Μπάιερ και τον επικεφαλής της ομάδας Λορέν Μεκίς να διευθύνουν τη λειτουργία. 

©Red Bull Content Pool

Οι Ντάνιελ Ρικιάρντο και Γιούκι Τσουνόντα θα συνεχίσουν και φέτος να οδηγούν για την ομάδα, καθώς ελπίζουν να βελτιώσουν την 8η θέση που κατέλαβαν στο περσινό πρωτάθλημα κατασκευαστών. 

«Αισθάνομαι ότι αυτή δεν είναι πλέον μια junior ομάδα και ότι οδεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Νιώθω ότι όλοι μας συναντιόμαστε στο σωστό μέρος και κοιτάζουμε εμπρός, καθώς και ότι η ομάδα εκτιμά την εμπειρία που διαθέτω και πάμε μπροστά», ανέφερε ο Ρικιάρντο.