Βόμβα στη βόμβα - Η Mercedes θέλει να επαναφέρει στις πίστες τον Φέτελ
i

© PrtScr

Βόμβα στη βόμβα - Η Mercedes θέλει να επαναφέρει στις πίστες τον Φέτελ

Γιάννης Λιβανός 14:43 - 07.02.2024 / Ανανεώθηκε: 18:37 - 07.02.2024

Να πυροδοτήσουν βόμβα στη Formula 1 θέλουν και οι άνθρωποι της Mercedes! Φαίνεται πως η γερμανική ομάδα θα «χτυπήσει την πόρτα» του Σεμπάστιαν Φέτελ, προκειμένου να τον πείσει να γυρίσει ξανά στις πίστες και να είναι εκείνος που θα αντικαταστήσει τον Λιούις Χάμιλτον που φεύγει το 2025 για τη Ferrari.

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι καθόλου εύκολο να αντικατασταθεί το κενό που θα αφήσει πίσω του το 2025 Ο Λιούις Χάμιλτον στη Mercedes. Η μετακίνηση του Βρετανού πιλότου στη Ferrari μετά από τόσα χρόνια στη Mercedes «έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία» προκαλώντας τριγμούς σε όλο το «οικοδόμημα» της γερμανικής ομάδας.

Ωστόσο η Mercedes καλείται να κοιτάξει μπροστά και να αναδιοργανωθεί για το μέλλον. Το ερώτημα είναι ένα και πολυ καίριο. Ποιος θα διαδεχθεί τον Χάμιλτον στη Mercedes; Κι ενώ ακούγονται ήδη τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων, με τους Ράσελ και Σάινθ να φιγουράρουν, εντέλει ο μάνατζερ της γερμανικής ομάδας, Τότο Βολφ φαίνεται πως έχει μία «τρελή» ιδέα στο μυαλό του, η οποία αν υλοποιηθεί θα προκαλέσει τεράστιο κρότο στον κόσμο της F1.

O εκλεκτός λοιπόν του Βολφ φαίνεται πως είναι ο άλλοτε παγκόσμιος πρωταθλητής, Σεμπάστιαν Φέτελ

O Γερμανός τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Red Bull Racing, έτρεξε για τελευταία φορά σε πίστα το 2022 ως οδηγός της Aston Martin. Ωστόσο οι ιθύνοντες της Mercedes «έχουν στοχεύσει» στον Φέτελ με σκοπό να τον «ψήσουν» να γυρίσει στους αγώνες από το 2025.

Αν αυτό γίνει πραγματικότητα η Mercedes θα έχει πετύχει κάτι πραγματικό αξιόλογο. Θα έχει καταφέρει να πείσει και δεύτερο ανενεργό πιλότο να γυρίσει στην δράση. 

Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι η Mercedes από όταν έγινε ένα με την Petronas ήταν αυτή που «κατάφερε» τον Μίκαελ Σουμάχερ να επανέλθει στις πίστες και στα GP. Υπενθυμίζεται ότι ο Γερμανός επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής είχε αποσυρθεί το 2006 έπειτα από μία γεμάτη δεκαετία με τη Ferrari, σαρώνοντας κυριολεκτικά τα πάντα για μία τετραετία (2000-2004) και γύρισε ξανά στα μονοθέσια για χάρη της Mercedes το 2010.

Μένει να φανεί αν ο Σεμπάστιαν Φέτελ ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο με τον Σουμάχερ και τον αντίθετο από αυτόν που επρόκειτο να πάρει ο Χάμιλτον. Δηλαδή αν ο Φέτελ έχοντας αγωνιστεί στη Ferrari από το 2015-2020, πάει στη Mercedes με σκοπό να την επαναφέρει στον ίσιο δρόμο και στις επιτυχίες.