Η Petronas θέλει να επαναφέρει το GP της Μαλαισίας στο καλεντάρι της F1

Γκραν πρι Μαλαισίας 2017

i

©Red Bull

Η Petronas θέλει να επαναφέρει το GP της Μαλαισίας στο καλεντάρι της F1

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Μαλαισίας (Petronas)- θέλει να φέρει τη Formula 1 και πάλι στη χώρα, καθώς τον περασμένο Οκτώβριο εξασφάλισε τα δικαιώματα ονομασίας της πίστας για τα επόμενα τρία χρόνια μετά από διαγωνισμό.

Η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Μαλαισίας «Petroliam Nasional», η οποία είναι πιο γνωστή ως Petronas, θέλει να επιστρέψει η Formula 1 στη χώρα το 2026, ύστερα από ένα «διάλειμμα» εννέα ετών, όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters. 

Η Μαλαισία φιλοξενούσε από το 1999 γκραν πρι της Formula 1 στο σιρκουί της Σεπάνγκ, ωστόσο το διοργάνωσε για τελευταία φορά το 2017, λόγω της μείωσης των πωλήσεων εισιτηρίων και του αυξανόμενου κόστους φιλοξενίας του αγώνα.

Η Petronas εξασφάλισε τον περασμένο Οκτώβριο τα δικαιώματα ονοματοδοσίας της SIC για τρία χρόνια. Η πίστα συνεχίζει να φιλοξενεί αγώνες του MotoGP και άλλες εκδηλώσεις μηχανοκίνητου αθλητισμού. 

Όπως δήλωσαν οι πηγές, οι οποίες αρνήθηκαν να αποκαλύψουν την ταυτότητά τους, καθώς δεν είχαν εξουσιοδότηση να μιλήσουν στα ΜΜΕ, το σχέδιο της Petronas να επαναφέρει τον αγώνα στο καλεντάρι της Formula 1 αποκαλύφθηκε στη διάρκεια χθεσινής συνάντησης ανώτερων στελεχών της εταιρείας, παρουσία του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, Τενγκού Μουχαμάντ Ταουφίκ Τενγκού.

Στόχος του είναι το Μαλαισιανό GP να αποτελέσει μέρος του παγκόσμιου πρωταθλήματος από το 2026, όταν και θα τεθούν σε ισχύ οι νέοι κανονισμοί της Formula 1.

Tags: